Boek
Nederlands
Een 59-jarige zonderling, die alleen in een caravan op het terrein van zijn ijzerhandel woont, maakt op het eind van zijn leven schoon schip.
Titel
Lancelot
Auteur
Inge Misschaert
Illustrator
Xavier Truant
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
93 p. : ill.
Aantekening
Ruim geïllustreerde roman
ISBN
9789462913202 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geïllustreerde roman voor volwassenen van de Vlaamse schrijfster (1974) die meer dan twintig boeken voor kinderen en jongeren publiceerde. Deze debuutroman is geïllustreerd door Truant (1987), bekend van Knack, Humo en De Morgen. Hoofdpersoon is de 59-jarige Lancelot, een stille en teruggetrokken zonderling die alleen in een caravan op het terrein van zijn ijzerhandel Camelot woont. Als hij ziek wordt, kijkt hij terug op zijn leven. Zijn gedachten en gevoelens worden weergegeven in monoloogvorm. De verwijzing naar de legende van Koning Arthur en Lancelot is duidelijk. Aan het eind van Lancelots leven maakt hij schoon schip, doet wat niemand had verwacht en sterft als een moderne koene ridder. Een verhaal in poëtische eenvoud met prettig Vlaams taalgebruik en dito humor. Bedoeld voor volwassenen, maar aan het taalgebruik is te merken dat de auteur ook voor kinderen en jongeren schrijft. Prachtige uitgave, mooi, origineel en diepmenselijk verhaal. Voor liefhebbers van literatuur en mooi…Lees verder

Over Inge Misschaert

Inge Misschaert (Sint-Andries, 5 januari 1974) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Misschaert groeide op in Kortrijk. Als kind las ze veel en schreef toen haar eerste verhalen. Ze studeerde Germaanse talen in Kortrijk en Leuven. Toen ze in Leuven het vak over kinder- en jeugdliteratuur volgde, herontdekte ze haar passie voor jeugdboeken en begon ze opnieuw te schrijven. Ze geeft halftijds Nederlands in een middelbare school. De andere helft van de tijd schrijft ze.

Werk

Misschaert begint haar carrière als jeugdauteur met een aantal Vlaamse Filmpjes. In 2003 verscheen haar eerste verhaal, De opa-rovers. Later volgden De kleine clown en Maboel. Haar eerste jeugdboek, Bioboy, verscheen in 2007. Het vertelt het verhaal over Floris die strijdt tegen het kappen van een plaatselijk bos en verschijnt in een reeks die zich richt tot aarzelende lezers.

Het…Lees verder op Wikipedia