Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Schaak

Inge Misschaert (auteur)
+1
Schaak
×
Schaak Schaak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Nora moet verder met haar leven na een aantal traumatische gebeurtenissen. Ze probeert er het beste van te maken. Het contact met Olaf, een nieuwe jongen in haar klas, lijkt haar te helpen. Dan lijkt het lot zich weer tegen haar te keren.
Titel
Schaak
Auteur
Inge Misschaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
187 p.
Aantekening
Vervolg op De pompoenmoorden
ISBN
9789058388490 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nora (16, ik-figuur) komt nog bij van vorig jaar, toen haar vriendje werd vermoord en zijzelf maar net aan de dood ontsnapte. Gelukkig zorgt een knappe uitwisselingsstudent voor afleiding. Alleen is Nora niet de enige die hem leuk vindt! Waarom lijken zoveel mensen een hekel aan haar te hebben? Als twee van de vervelendste meiden op school worden vergiftigd, wijzen alle vingers Nora’s kant op. Ondertussen blijkt uit alles dat de echte dader het ook op Nora zelf heeft gemunt. Zelfstandig te lezen vervolg op de thriller 'De pompoenmoorden'*. Het duurt lang voordat het verhaal spannend wordt, en dan volgen de gebeurtenissen elkaar wel erg snel op. De hoofdpersoon is heel naïef. Zeker na wat ze op dit gebied al heeft meegemaakt, zou men verwachten dat ze bij verdachte gebeurtenissen eerder haar stiefvader, die rechercheur is, zou inschakelen. Wie de dader is, lijkt voor de lezer eerder duidelijk dan voor de hoofdpersoon. Ook is het motief van de dader niet erg geloofwaardig. Gedrukt in ee…Lees verder

Schaak

'Schaak' is het vervolg op ‘De pompoenmoorden’. Het boek is los te lezen, maar misschien kan het toch handig zijn om het eerste deel eerst ter hand te nemen. Anders weet je pas op het einde van ‘Schaak’ wat er allemaal gebeurd is in het eerste deel. Dat vond ik toch wat storend.
De moeder van Nora, het achttienjarige hoofdpersonage, is schrijfster. De gruwelen die Nora het vorige jaar heeft doorgemaakt, zijn neergeschreven in het laatste boek van haar moeder. Ondanks de aandacht die hiermee op Nora wordt gevestigd, probeert ze op school weer de draad op te nemen. Maar al snel wordt duidelijk dat het onheil haar blijft achtervolgen. Opnieuw wordt ze meegesleept in een netwerk van jaloezie, intriges en bedrog.
De reeks 'Lekker lezen' wordt verondersteld snel, echt en (ont)spannend te zijn. Snel is het zeker. Het gebruikte lettertype leest vlot weg en de schrijfstijl is niet te moeilijk. Ik wou dit boek ook snel uitlezen, want ik vond het af en toe té ontspannend (lees slaapw…Lees verder

Over Inge Misschaert

Inge Misschaert (Sint-Andries, 5 januari 1974) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Misschaert groeide op in Kortrijk. Als kind las ze veel en schreef toen haar eerste verhalen. Ze studeerde Germaanse talen in Kortrijk en Leuven. Toen ze in Leuven het vak over kinder- en jeugdliteratuur volgde, herontdekte ze haar passie voor jeugdboeken en begon ze opnieuw te schrijven. Ze geeft halftijds Nederlands in een middelbare school. De andere helft van de tijd schrijft ze.

Werk

Misschaert begint haar carrière als jeugdauteur met een aantal Vlaamse Filmpjes. In 2003 verscheen haar eerste verhaal, De opa-rovers. Later volgden De kleine clown en Maboel. Haar eerste jeugdboek, Bioboy, verscheen in 2007. Het vertelt het verhaal over Floris die strijdt tegen het kappen van een plaatselijk bos en verschijnt in een reeks die zich richt tot aarzelende lezers.

Het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties