Boek
Nederlands

De honderd van Heytze : zijn beste gedichten, zelf gekozen en toegelicht

Ingmar Heytze (auteur)

De honderd van Heytze : zijn beste gedichten, zelf gekozen en toegelicht

Dichter Ingmar Heytze wordt door bezoekers van zijn optredens nog wel eens verward met een cabaretier of comedian. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet alleen zijn gedichten en vertalingen geweldig voordraagt, maar er ook van alles bij vertelt ter inleiding, uitleiding of gewoon als aangenaam geouwehoer tussendoor. Heytze houdt zich daarbij ver van interpretatie van zijn eigen werk. Dat
Titel
De honderd van Heytze : zijn beste gedichten, zelf gekozen en toegelicht
Auteur
Ingmar Heytze 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, © 2021
240 p.
ISBN
9789463810678 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (Utrecht, 16 februari 1970) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Carrière

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer en trad hij ook op tijdens de Nacht van de Poëzie. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste "huisfilosoof" van het Utrechtse Centraal Museum.

Heytze rekent men tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard. Het bestaan van deze groep is door de leden altijd ontkend.

Als freelance journalist werkte hij ond…Lees verder op Wikipedia