Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik ben er voor niemand

Ingmar Heytze (auteur)
+1
Ik ben er voor niemand
×
Ik ben er voor niemand Ik ben er voor niemand

Ik ben er voor niemand

Korte prozastukjes over een verloren liefde.
Titel
Ik ben er voor niemand
Auteur
Ingmar Heytze 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Podium, 2003
115 p. : ill.
ISBN
90-5759-385-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dichter Heytze (1970) presenteert hier een bundel prozafragmenten. Rondom de man "Retour Afzender", verlaten door zijn lief "Egel", verzint hij een sprookjeswereld. Om zich staande te houden creëert hij figuren die als afsplitsingen van zijn leefwereld fungeren en zijn sensibele persoonlijkheid "bij de les houden": de oversekste vos, de betweterige kabouter die hem kleineert, de spreekstalmeester met zijn orgelende boodschappen en de filosofische eenhoorn. Zijn ideeën, observaties, brief-en dagboekfragmenten laten zien dat Heytze een scherp inzicht heeft in hoe mensen zijn. De ook uit zijn gedichten zo bekende lichtheid en grappigheid kunnen zijn liefdespijn, treffend vormgegeven in de titel en het ingetogen omslag, niet verhullen.Wat blijft, is de kinderblik, die alles aangenaam filtert. De lichte, altijd aangename kinderlijkheid van Heytze herinnert aan "De kleine Prins" en aan Toon Tellegen.Voor volwassenen met een open blik. Paperback; kleine druk.

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (Utrecht, 16 februari 1970) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Carrière

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer en trad hij ook op tijdens de Nacht van de Poëzie. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste "huisfilosoof" van het Utrechtse Centraal Museum.

Heytze rekent men tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard. Het bestaan van deze groep is door de leden altijd ontkend.

Als freelance journalist werkte hij ond…Lees verder op Wikipedia