Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Schaduwboekhouding : gedichten en miniaturen

Ingmar Heytze (auteur)
+1
Schaduwboekhouding : gedichten en miniaturen
×
Schaduwboekhouding : gedichten en miniaturen Schaduwboekhouding : gedichten en miniaturen

Schaduwboekhouding : gedichten en miniaturen

Gedichten en prozaminiaturen over Heytzes relatie tot de Ander of de anderen, op hilarische en amusante manier vorm gegeven.
Titel
Schaduwboekhouding : gedichten en miniaturen
Auteur
Ingmar Heytze 1970-
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
01:24
Oorspr. uitgever
Podium
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a404946

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Heytzes "Schaduwboekhouding" hoor je weer eens zijn bloedeigen zangerige stem, ook al vindt hij van zichzelf dat hij niet zingen kan. Ervaren onmacht, angst, paniek is karakteristiek voor hem. Ook fundamentele onzekerheid, de dingen maar liever niet bij de naam noemen, zijn bijna dwangmatige elementen in deze poëzie en ja, dat zijn er nogal wat, want alles cirkelt om zijn relatie tot "de Ander" of de anderen. Het bijzondere echter is dat Heytze al die neurotische trekjes hilarisch, amusant of met kinderljke verwondering vorm weet te geven. Ook als hij zinspeelt op bestaande teksten, geeft hij daar een eigen draai aan en hij rijmt zo trefzeker als 't hem uitkomt. Als de dichter met zijn titel enig schuldgevoel wil uitdrukken, zij hem die schuld vergeven: het is genieten en lachen geblazen.

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (Utrecht, 16 februari 1970) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Carrière

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer en trad hij ook op tijdens de Nacht van de Poëzie. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste "huisfilosoof" van het Utrechtse Centraal Museum.

Heytze rekent men tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard. Het bestaan van deze groep is door de leden altijd ontkend.

Als freelance journalist werkte hij ond…Lees verder op Wikipedia