Boek
Nederlands

Scooterdagboek

Ingmar Heytze (auteur)
Autobiografisch verslag van het overwinnen van reisangst door middel van scooterrijden.
Titel
Scooterdagboek
Auteur
Ingmar Heytze 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Podium, 2005
107 p. : ill.
ISBN
90-5759-301-7 9789057593017

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ingmar Heytze is een bekende jonge dichter. In dit boekje beschrijft hij in dagboekvorm (het ontstaan van) zijn reisangst en zijn manier - het rijden op een motor/scooter - om deze angst te beheersen en ermee om te gaan. Voorin is een kaartje afgedrukt van het gebied rondom Utrecht waarbinnen de auteur reist. De luchtige en vaak spottende wijze van beschrijven maken het geheel tot een prettig en zeer toegankelijk boekje voor mensen met reisangst (hodofobie), maar ook voor (niet) motor/scooterliefhebbers.

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (Utrecht, 16 februari 1970) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Carrière

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer en trad hij ook op tijdens de Nacht van de Poëzie. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste "huisfilosoof" van het Utrechtse Centraal Museum.

Heytze rekent men tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard. Het bestaan van deze groep is door de leden altijd ontkend.

Als freelance journalist werkte hij ond…Lees verder op Wikipedia