Boek
Nederlands

Utrechtse gedichten

Ingmar Heytze (auteur), Dick Van Luijn (illustrator)
Gedichten over de stad Utrecht.
Titel
Utrechtse gedichten / door Ingmar Heytze ; met Utrechtse prenten van Dick van Luijn
Auteur
Ingmar Heytze 1970-
Illustrator
Dick Van Luijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Bijleveld, 2005
32 p. : ill.
Aantekening
Uitg. t.g.v. het 140-jarig bestaan van Bijleveld
ISBN
90-6131-372-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ingmar Heytze (1970) is een toegankelijk dichter, wiens stijl gekenmerkt wordt door een romantische inslag met een light verse-achtige relativering. Daarnaast is hij een echte Utrechter, die met liefde over zijn stad schrijft. In dit kleine bundeltje gedichten over Utrecht biedt Heytze de lezer verrassende doorkijkjes en milde analyses, verlucht met fraaie prenten van Dick van Luijn (1896-1981). Het boekje is een jubileumuitgave van Uitgeverij/Boekhandel Bijleveld. Je zou elke stad zo'n bundel toewensen.

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (Utrecht, 16 februari 1970) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Carrière

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer en trad hij ook op tijdens de Nacht van de Poëzie. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste "huisfilosoof" van het Utrechtse Centraal Museum.

Heytze rekent men tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard. Het bestaan van deze groep is door de leden altijd ontkend.

Als freelance journalist werkte hij ond…Lees verder op Wikipedia