Boek
Nederlands

Een haai in het Ijsselmeer?

Ingrid Bilardie (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Een haai in het Ijsselmeer?
×
Een haai in het Ijsselmeer? Een haai in het Ijsselmeer?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Harm en Britt gaan met een bootje het IJsselmeer op. Ze zien een enorme vis. Maar niemand gelooft dat de vis echt is. Samen met opa gaan ze op onderzoek uit. Samenleesboek op AVI-M4 en AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI M5
Titel
Een haai in het Ijsselmeer?
Auteur
Ingrid Bilardie
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
69 p. : ill.
ISBN
9789053003374

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Harm logeert bij zijn nichtje Britt in een plaatsje aan het IJsselmeer. Britt heeft een kleine boot en wil graag het meer op, ook al is het weer niet al te best. Ze lopen vast op een zandbank en worden door een erg grote vis los geduwd. Niemand wil het geloven en een dag later gaan ze met de boot weer op onderzoek uit. Britts vader is erg boos en legt de boot aan de ketting. Opa Bootsman biedt echter uitkomst en samen ontdekken ze het geheim van de enorme vis. Deel uit de reeks 'Samenleesboeken'*, waarbij de tekst in grote letters door de minst ervaren lezer voor zijn rekening wordt genomen, AVI-M4, en de tekst in grote letters door een geoefende lezer (of volwassene), AVI-M5. Het verhaal is redelijk goed gestructureerd en de spanningsboog wordt tot aan het slot goed volgehouden. De illustraties zijn niet echt heel esthetisch, maar sluiten qua sfeer, kleurgebruik en inhoud goed aan op het verhaal. Aan het slot van elk hoofdstuk zijn enkele vragen opgenomen om verder over het hoofdstuk…Lees verder

Over Ingrid Bilardie

Ingrid Bilardie (Alkmaar, 23 februari 1971) is een Nederlandse schrijfster van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen.

Levensloop

Ingrid Bilardie schreef als kind al verhaaltjes, die vaak over paarden en het circus gingen. Na haar studie werkte ze enige tijd als Prince2 projectmanager in de ICT sector, maar het schrijven bleef een rode draad in haar leven. In 2009 debuteerde ze bij Uitgeverij Averbode met haar bijdrage aan de serie Vlaamse Filmpjes: Fee. Een jaar later kwam bij uitgeverij Delubas het boek Een haai in het IJsselmeer uit. Andere kinder- en jeugdboeken volgden. Ook werkte ze mee aan educatieve uitgaven zoals de Leesparade van uitgeverij Delubas.

In 2010 debuteerde ze als schrijfster van korte verhalen bij de literaire uitgeverij Parelz met de bundel Sneeuwwit.

Bibliografie

Kinderen

Suggesties