Boek
Nederlands

Vonk

Ingrid Bilardie (auteur), Lars Reen (illustrator), Bianca Nederlof (redacteur)

Vonk

Ingrid Bilardie (auteur), Lars Reen (illustrator), Bianca Nederlof (redacteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vonk, de babydraak, heeft een drakenkwaal. Kan de beroemde drakendokter Killian hem helpen? Vonk neemt Killian per ongeluk mee naar een andere tijd. Geschikt voor autistische kinderen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Vonk
Auteur
Ingrid Bilardie
Illustrator
Lars Reen
Redacteur
Bianca Nederlof
Taal
Nederlands
Uitgever
Doetinchem: Graviant Educatieve Uitgaven, 2020
146 p. : ill.
Verschijningsdatum
22-01-2020
Aantekening
Boek handelt niet over autisme, maar is wel gemaakt voor kinderen met autisme.
ISBN
9789492593368 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het draakje Vonk is ziek. Als de drakendokter Killian hem probeert te onderzoeken, schieten ze terug in de tijd en komen ze in een andere wereld terecht. Daar helpt Killian een draak om na honderd jaar uit zijn ei te komen, een zevenkoppige draak die geen vuur meer kan spugen, verlost hij het elfjesland van de aanwezigheid van de zevenkoppige draak en geneest tenslotte het draakje Vonk. En na een dag vol avontuur komen ze weer thuis en terug in hun eigen tijd. Een fantasierijk verhaal over draken en elfjes en een jongen die met allerlei middeltjes draken kan helpen. Derde (voorlees)boek over de Drakendokter*, dat de auteur samen met haar autistische zoon Killian heeft bedacht en geschreven. De 18 korte hoofdstukken bevatten veel herhalingen en zijn chronologisch opgebouwd. De bladspiegel is ruim door de grote afstand tussen de zinnen; eenvoudige vormgeving. Bevat een tiental paginagrote tekeningen in kleur die niet zoveel aan het verhaal toevoegen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Ingrid Bilardie

Ingrid Bilardie (Alkmaar, 23 februari 1971) is een Nederlandse schrijfster van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen.

Levensloop

Ingrid Bilardie schreef als kind al verhaaltjes, die vaak over paarden en het circus gingen. Na haar studie werkte ze enige tijd als Prince2 projectmanager in de ICT sector, maar het schrijven bleef een rode draad in haar leven. In 2009 debuteerde ze bij Uitgeverij Averbode met haar bijdrage aan de serie Vlaamse Filmpjes: Fee. Een jaar later kwam bij uitgeverij Delubas het boek Een haai in het IJsselmeer uit. Andere kinder- en jeugdboeken volgden. Ook werkte ze mee aan educatieve uitgaven zoals de Leesparade van uitgeverij Delubas.

In 2010 debuteerde ze als schrijfster van korte verhalen bij de literaire uitgeverij Parelz met de bundel Sneeuwwit.

Bibliografie

Kinderen