Boek
Nederlands

In bad

Ingrid Godon (illustrator), Jan Van Coillie (auteur)
Een schitterende nieuwe reeks kartonboekjes van het populaire duo Nellie en Cezar. Het is een beeldwoordenboekje én een verhaaltje én raadselrijmpjes in één, met prachtige tekeningen van de brkroonde illustratrice Ingrid Godon en pittige versjes van Jan van Coillie. In deze gloednieuwe reeks leren kleuters op een speelse manier nieuwe woordjes over herkenbare situaties uit hun eigen leefwereld.
Onderwerp
Bad, Woorden leren
Titel
In bad / tekst Jan van Coillie ; ill. Ingrid Godon
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2005 | Andere uitgaven
[20] p. : ill.
ISBN
90-317-2146-8
Plaatsingssuggestie
Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia