Boek
Nederlands

In de tuin

Ingrid Godon (illustrator), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie en Cezar werken en spelen in de tuin. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm, raadselversjes en vertelplaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tuinen, Woorden leren
Titel
In de tuin / Jan Van Coillie ; tek. van Ingrid Godon
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2006
[22] p. : ill.
ISBN
9789031722884 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Natuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boekje in oblong formaat staat een 'drie in een' concept centraal. Het bevat een kort verhaal in rijmvorm, er zijn vijf vertelplaten met woorden die bij de tuin horen en het bevat vijf aanvullende raadselrijmpjes. Het verhaal gaat over het spelen en werken in de tuin. Op de linkerbladzijden staat een vierregelig rijmpje, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter op een witte achtergrond. De raadselrijmpjes zijn wat moeilijk, doordat het rijm en ritme niet helemaal soepel lopen. Het rijmgedeelte in het verhaal loopt daarentegen wel soepel. Op de vertelplaten staan makkelijke en moeilijke woorden om de woordenschat van het kind uit te breiden. De illustraties beslaan telkens de rechterbladzijde. Het zijn vriendelijke, gekleurde en zwartomlijnde tekeningen. Het hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken is uitermate geschikt voor peuter en kleuter vanaf ca. 2,5 jaar. Deel uit een serie*.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia