Boek
Nederlands

Een vriend voor Jelle

Ingrid Godon (illustrator), Carl Norac (auteur), Sylvia Vanden Heede (auteur)
Jelle gaat op zoek naar een plek zonder ruzie, maar waar moet hij heen? Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 3, AVI 4
Titel
Een vriend voor Jelle / tekst Sylvia vanden Heede ; naar een verhaal van Carl Norac ; ill. Ingrid Godon
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Carl Norac Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2000
28 p. : ill.
ISBN
90-317-1542-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ouders van Jelle hebben voor de zoveelste keer ruzie en nu besluit Jelle weg te lopen. Hij gaat op zoek naar een plek waar geen ruzie bestaat. Al wandelend komt hij in een bos waar hij vriendschap sluit met een beer. Hij neemt Beer mee naar de stad om hem aan zijn ouders te laten zien, maar de hele stad raakt in paniek bij het zien van het wilde beest. Als dan blijkt dat de beer wel degelijk aardig is, is Jelle de held van de stad en van zijn ouders. Prachtig prentenboekje met juweeltjes van (krijt)tekeningen in gedekte tinten op een hele bladzijde. Op de bladzijde ernaast staat de eenvoudige tekst die bestemd is voor kinderen van 6 tot 7 jaar die net hebben leren lezen. Het verhaal is prachtig geschreven en zal hen, zeker in combinatie met de illustraties, zeker aanspreken. Op de voorkant van dit boekje staat Jelle met in zijn kielzog zijn vriend de beer.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties