Boek
Nederlands
Nellie vertroetelt haar vriendje Cezar die ziek is. Hardkartonnen prentenboek met tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Ziek / Jan Van Coillie ; tek. Ingrid Godon
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2005
[20] p. : ill.
ISBN
90-317-2249-9 9789031722495 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Ziek - Gezond (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oblong hardkartonnen boekje met afgeronde hoeken over het benoemen van voorwerpen in verband met ziek zijn. Hoofdpersonen zijn de muis Nellie en de kikker Cezar. Soms is Nellie aan het woord, soms Cezar, zonder dat dit duidelijk wordt aangegeven. Dat is geen probleem, omdat volwassenen de vierregelige rijmpjes zullen voorlezen. In de eerste zes pagina's vertroetelt Nellie de zieke Cezar. Op de daaropvolgende bladzijden kan het kind met behulp van de voorlezer de voorwerpen uit de voorafgaande tekst aanwijzen en benoemen. Een extra hulp hierbij is het versje; het laatste woord moet geraden worden door het kind. Bij de voorwerpen staan ook suppo's (zetpillen), een woord dat in België beter bekend zal zijn. In het laatste versje een kromme zin ten faveure van het rijm. Grappige illustraties in een soort collagetechniek; de figuurtjes en voorwerpen lijken uitgeknipt, de kleuren zijn overwegend zacht. Tekst en tekeningen op voor- en achterplat. In dezelfde reeks verschenen eerder 'In bad',…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties