De levens van drie ontwrichte mensen, een architecte, die vlucht in haar werk, een directrice van een luchtvaartmaatschappij en een alcoholicus, lijken ogenschijnlijk niets met elkaar te maken te hebben.
Titel
Botsing
Auteur
Ingrid Oonincx
Taal
Nederlands
Uitgever
Laren: De Crime Compagnie, 2019 | Andere uitgaven
350 p.
Verschijningsdatum
04-02-2019
ISBN
9789461093455 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zo op het oog hebben de drie hoofdpersonen niets met elkaar te maken: Anna die carrière maakt als architect en vlucht in haar werk en in onenightstands, Lisa, de directeur van een luchtvaartmaatschappij die onder vuur ligt en wanhopig haar carrière en het moederschap probeert te combineren en Ewoud, gescheiden, een loser en alcoholicus met een groot geheim, die op allerlei manieren probeert om het contact met zijn dochtertje te behouden. Maar meteen vanaf de eerste pagina’s houdt het verhaal je gevangen. De korte hoofdstukken met de snelle perspectiefwisselingen houden de vaart erin. De gebeurtenissen worden afwisselend vanuit Anna, Lisa of Ewoud beschreven en zo ontstaat een heuse pageturner, omdat je wilt weten wat er met deze drie aan de hand is en wat hen bindt. Dat zijn in ieder geval subtiele en minder subtiele (doods)bedreigingen, maar meer vertellen zou betekenen dat de plot wordt verraden. Met snelheid geschreven, goede – soms stereotiepe – karaktertekeningen en een mooi plot…Lees verder

Over Ingrid Oonincx

CC BY 3.0 - Foto van/door Anton Watzeels

Ingrid Oonincx (Baarle-Nassau, 31 mei 1968) is een Nederlands thrillerschrijfster.

Biografie

Oonincx studeerde journalistiek. Behalve auteur is Ingrid Oonincx communicatieadviseur en persvoorlichter.

In 2010 stuurde ze haar debuutroman Nickname in voor een schrijfwedstrijd en won de eerste prijs. Hieropvolgend werd haar een contract bij uitgeverij The House of Books aangeboden. Nickname ontving een nominatie voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010. In oktober 2011 verscheen haar tweede boek Botsing, een psychologische thriller. In oktober 2013 kwam haar derde thriller Sluipweg uit. In 2016 volgde de thriller Medicijn. In juni 2018 verscheen de thriller Pretty Boy bij haar nieuwe uitgeverij De Crime Compagnie. In 2021 verscheen bij dezelfde uitgever de thriller Verdwenen.

Van 2015 tot …Lees verder op Wikipedia