Boek
Nederlands
Na de dood van haar minnaar komt marketingdeskundige Ella er achter dat hij bezig was met een anti-verouderingskuur in een obscure Italiaanse kliniek waar vreemde dingen gebeuren.
Titel
Medicijn
Auteur
Ingrid Oonincx
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The house of books, 2016
319 p.
ISBN
9789044345599 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ella Vreeland is van slag vanwege de raadselachtige dood van haar minnaar. Als zijn lijk gestolen wordt, zijn vrouw vermoord en Ella zelf bedreigd, slaat ze op de vlucht, vooral omdat zij verdacht kan worden van de moord. Ze volgt het spoor terug van David, die blijkbaar vaak in Italië is geweest voor een speciale behandeling, een anti-verouderingsbehandeling in een afgelegen kliniek. De eigenaar, Jacob Grünberg, wil het middel op de markt brengen en daar wil hij marketingdeskundige Ella voor gebruiken. Maar Ella merkt dat hier dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Een goed vertelde, redelijk spannende maar tamelijk ongeloofwaardige thriller. De schrijfster verslikt zich in de toestanden in de kliniek, een soort Brave New World-achtig laboratorium waar vrouwen gebruikt worden in de productielijn. Prachtig als het daarbij was gebleven, maar de verdere set-up en het verdere optreden van Ella kan allesbehalve overtuigen. Daarvoor is de onwaarschijnlijkheid te groot. Dat…Lees verder

Over Ingrid Oonincx

CC BY 3.0 - Foto van/door Anton Watzeels

Ingrid Oonincx (Baarle-Nassau, 31 mei 1968) is een Nederlands thrillerschrijfster.

Biografie

Oonincx studeerde journalistiek. Behalve auteur is Ingrid Oonincx communicatieadviseur en persvoorlichter.

In 2010 stuurde ze haar debuutroman Nickname in voor een schrijfwedstrijd en won de eerste prijs. Hieropvolgend werd haar een contract bij uitgeverij The House of Books aangeboden. Nickname ontving een nominatie voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010. In oktober 2011 verscheen haar tweede boek Botsing, een psychologische thriller. In oktober 2013 kwam haar derde thriller Sluipweg uit. In 2016 volgde de thriller Medicijn. In juni 2018 verscheen de thriller Pretty Boy bij haar nieuwe uitgeverij De Crime Compagnie. In 2021 verscheen bij dezelfde uitgever de thriller Verdwenen.

Van 2015 tot …Lees verder op Wikipedia