Daisy
Nederlands

Verdwenen

Ingrid Oonincx (auteur)
Als een onderzoeksjournaliste heeft ontdekt dat haar vader is omgekomen bij een scheepsramp waarbij de toedracht niet bekend is, gaat zij op onderzoek uit.
Titel
Verdwenen
Auteur
Ingrid Oonincx
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
8:06
Oorspr. uitgever
De Crime compagnie
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a474109

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Je zit als onderzoeksjournalist op dood spoor maar nadat je moeder is overleden begint er een fantastisch idee bij je op te borrelen. Via je moeder weet je dat je vader geen onbekende zaaddonor was maar een Spanjaard. Na wat zoekwerk heb je ontdekt dat je vader is omgekomen tijdens een scheepsramp maar over de toedracht daarvan is weinig bekend. En jij gaat dat onderzoeken. Dat doet Simone, de hoofdpersoon uit dit verhaal en ze begeeft zich daarmee op glad ijs. De schrijfster van dit boek speelt met tijd. We lezen mee vanuit de zoektocht van Simone maar krijgen ook een flashback waarin duidelijk wordt wat er op het schip waarop de vader van Simone zat, is gebeurd. De verhaallijnen komen uiteindelijk in het heden bij elkaar waarin het avontuur nog verder gaat. De laatste hoofdstukken zijn spannend maar hier en daar ook vergezocht en er vinden soms wat al te toevallige gebeurtenissen plaats. Desalniettemin is dit een spannend verhaal tot de laatste pagina want ook het einde is verrassend.

Over Ingrid Oonincx

CC BY 3.0 - Foto van/door Anton Watzeels

Ingrid Oonincx (Baarle-Nassau, 31 mei 1968) is een Nederlands thrillerschrijfster.

Biografie

Oonincx studeerde journalistiek. Behalve auteur is Ingrid Oonincx communicatieadviseur en persvoorlichter.

In 2010 stuurde ze haar debuutroman Nickname in voor een schrijfwedstrijd en won de eerste prijs. Hieropvolgend werd haar een contract bij uitgeverij The House of Books aangeboden. Nickname ontving een nominatie voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010. In oktober 2011 verscheen haar tweede boek Botsing, een psychologische thriller. In oktober 2013 kwam haar derde thriller Sluipweg uit. In 2016 volgde de thriller Medicijn. In juni 2018 verscheen de thriller Pretty Boy bij haar nieuwe uitgeverij De Crime Compagnie. In 2021 verscheen bij dezelfde uitgever de thriller Verdwenen.

Van 2015 tot …Lees verder op Wikipedia