Boek
Nederlands

Zeepaardje zoekt een vriendje

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Zeepaardje zoekt een vriendje
×
Zeepaardje zoekt een vriendje Zeepaardje zoekt een vriendje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Zeepaardje groot genoeg is om zijn papa's buidel te verlaten, vindt hij een onverwachte vriend. Samen gaan ze op avontuur in de zee. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Zeepaardje zoekt een vriendje
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[26] p. : ill.
ISBN
9789025881542 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over een zeepaardje dat op zoek gaat naar vrienden. Omdat het zeepaardje er anders uitziet, vinden de vissen hem geen vis. Hij krijgt een hele bijzondere vriend, een octopus. De vissen willen uiteindelijk toch vrienden worden met het zeepaardje. In vriendelijke, lichtvoetige stijl geschreven. Ingrid Schubert (Essen, 1953) is een wereldberoemde Nederlandse schrijver, illustrator en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Met bladvullende zachtgekleurde onderwater-aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia