Boek
Nederlands

Rosemary's baby

Ira Levin (auteur), Else Hoog (vertaler)
Een jonge vrouw die haar eerste kind verwacht, ondergaat allerlei verschrikkingen nadat haar echtgenoot in de ban van een sekte van duivelaanbidders is geraakt.
Titel
Rosemary's baby
Auteur
Ira Levin
Vertaler
Else Hoog
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rosemary's baby
Uitgever
Amsterdam: Veen klassiek, 2014 | Andere uitgaves
253 p.
ISBN
9789020414233 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jong echtpaar krijgt een flat toegewezen in een oud romantisch flatgebouw in New York, waarover verhalen gaan als zouden er veel zelfmoorden plaatsvinden en heksen en gifmengers wonen. Ze trekken zich hier niets van aan en voelen er zich gelukkig tot de vrouw, Rosemary, plotseling in verwachting raakt. Deze zwangerschap verloopt moeizaam; ze gaat aan de hand van allerlei gebeurtenissen eraan twijfelen of de buren (en ook haar man) die haar met allerlei zorgjes omringen, toch niet aan hekserij doen. Nog steeds een boeiend verhaal maar minder griezelig dan de film met Mia Farrow in de hoofdrol. Misdaadklassiekermet vrij keine druk; filmfoto van een heel jonge Mia Farrow op het groot beletterde omslag. Volledig herziene vertaling.

Over Ira Levin

Ira Levin (New York, 27 augustus 1929 - aldaar, 12 november 2007) was een Amerikaans schrijver van thrillers en toneelstukken. Vooral zijn thrillers zijn zeer succesvol.

Levensloop

Levin wist al op vijftienjarige leeftijd dat hij schrijver zou worden. Hij ging naar een elitaire school en daarna naar universiteiten in Des Moines, Iowa en New York, waar hij in 1950 afstudeerde in Engels en filosofie.

Nog tijdens zijn studie voltooide hij zijn eerste roman, A Kiss Before Dying, die twee keer werd verfilmd. In 1953 werd hij opgeroepen voor de dienstplicht; in het leger maakte hij instructiefilms. Later werkte hij ook voor de televisie.

Hij schreef afwisselend romans en toneelstukken. De meeste van zijn thrillers werden (soms meermaals) verfilmd.

Ira Levin woonde in zijn geboorteplaats New York en overleed aldaar in de herfst van 2007 op 78-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij liet drie zoons en vier k…Lees verder op Wikipedia

Suggesties