Boek
Nederlands

Kerstavond : kerstverhalen

Irma Joubert (auteur), Arie Kok (auteur), Leendert Van Wezel (auteur)
Verhalen vertellen is juist in de kersttijd een waardevolle traditie. Het voorlezen van een goed kerstverhaal geeft een bijzonder moment, thuis of in een kerstviering.
Deze bundel bevat de allermooiste kerstverhalen. De geuren, kleuren en klanken van kerst komen op een verrassende en soms onverwachte manier in deze verhalen naar voren.

Aan deze bundel werkten mee: Rijk Arends, Gert
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Kerstavond : kerstverhalen / Irma Joubert, Arie Kok, Leendert van Wezel ... [et al.]
Auteur
Irma Joubert Arie Kok Leendert Van Wezel
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Mozaïek, 2013
254 p.
ISBN
9789023994404 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drieëntwintig moderne verhalen met als thema ‘de betekenis van kerst in deze tijd’ brengen je al helemaal in de stemming voor Kerstmis. Door de diversiteit van de verhalen zit er eigenlijk voor iedereen wel iets tussen. Waar het ene verhaal niet zo boeiend is, spreekt het volgende juist aan. Mede daardoor is de bundel breed inzetbaar en leent zich voor persoonlijk gebruik; ook tijdens een kerstviering kan een aantal verhalen tot hun recht komen omdat ze niet te lang zijn. De onderwerpen zijn uiteenlopend, bij een enkel verhaal moet je zelfs even zoeken naar de relatie met Kerstmis. Omdat alle verhalen om ‘kerst’ draaien, kom je niet altijd onder enig bijbels aspect uit, maar deze bundel is zeker geschikt voor een breed publiek. De verhalen zijn opgetekend door bekende auteurs als Irma Joubert, Els Florijn en Arie Kok, maar ook nieuwe talenten krijgen een kans. Achterin is een lijst van personalia opgenomen. Normale druk.

Over Irma Joubert

Irma Joubert (Pretoria, 28 augustus 1947) is een Zuid-Afrikaanse schrijfster van historische fictie.

Levensloop

Irma Joubert werd in Pretoria geboren en groeide op in Bosveld op een boerderij. Na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Pretoria en UNISA gaf ze tot 2004 Afrikaans en geschiedenis op een middelbare school. Na haar pensioen volgde ze enkele schrijverscursussen. Haar eerste twee boeken, Verbode drif en Ver wink die Suiderkruis, verschenen in 2006. Met haar achtergrond als geschiedkundige verwerkt de schrijfster veel historische feiten in haar romans. Er zijn inmiddels zeven boeken van haar in Nederlandse vertaling verschenen bij uitgeverij Mozaïek (allemaal vertaald door Dorienke de Vries).

Bibliografie van Nederlandse vertalingen

Suggesties