Dvd
Engels

Guilty by suspicion

Irwin Winkler (regisseur)

Guilty by suspicion

Genre:
Een gevierd Hollywood regisseur wordt geconfronteerd met McCarthy's heksenjacht in de jaren vijftig op al dan niet vermeende communisten
Onderwerp
MacCarthyisme
Titel
Guilty by suspicion / written and dir. by Irwin Winkler
Regisseur
Irwin Winkler
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
1991
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Ondertiteling : Nederlands, Frans, Italiaans, Engels Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans
EAN
8712626014607

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Amerikaanse speelfilm uit 1991 van Irwin Winkler (Raging bull, Goodfellas) met in de hoofdrollen Robert De Niro, Annette Benting, George Wendt, Sam Wanamaker en Martin Scorsese. De Niro speelt David Merrill, een gevierde en naïeve regisseur die in 1951 slachtoffer wordt van de heksenjacht onder leiding van McCarthy op vermeende communisten. De Speelfilmencyclopdie geeft drie sterren: '(..) Een weelde aan details uit die tijd en sfeervolle fotografie (van Michael Ballhaus) maken goede ontspanning van dit regiedebuut van producent Winkler voor kijkers die onbekend zijn met deze zwarte periode in de geschiedenis van Hollywood. Voor ingewijden komt het wat oppervlakkig over en kan men de producent verwijten dat hij te mild is, zijn zelf geschreven script te middelmatig en zijn film wat kapot gaat aan de goede bedoelingen.' De dvd bevat geen extra's.

Over Irwin Winkler

Irwin Winkler (New York, 25 mei 1931) is een Amerikaanse filmproducer en regisseur. Hij regisseerde slechts zeven films, en viel vooral op als producer van films zoals onder meer Raging Bull (1980), Goodfellas (1990), Rocky (1976) en The Right Stuff (1983). Hij won in 1977 een Academy Award, toen Rocky (1976) uitgeroepen werd tot Beste Film.

Biografie

Irwin Winkler werd in 1931 geboren in New York. Zijn vader heette Sol en zijn moeder Anna. Hij deed legerdienst en haalde in 1955 een bachelordiploma aan de Universiteit van New York.

Eind jaren 60 werkte hij vaak samen met Robert Chartoff en werd hij producer van een hele reeks Hollywood-films. Hij leerde ook Robert De Niro kennen, met wie hij ook zou samenwerken als regisseur. In 1977 werd Rocky (1976) genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Film. Winkler was producer van de film en won de Oscar. Voorlopig de enige di…Lees verder op Wikipedia