Dvd
Engels
Als de depressieve George hoort dat hij nog slechts enkele maanden te leven heeft, besluit hij samen met zijn zoon een droomhuis te bouwen
Titel
Life as a house
Regisseur
Irwin Winkler
Scenarist
Mark Andrus
Acteur
Kevin Kline Kristin Scott Thomas Hayden Christensen
Taal
Engels
Parallelle titel
Love as a house
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045202422

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse tragikomedie uit 2002 van Irwin Winkler. Met Kevin Kline en Kristin Scott Thomas. George haat zijn leven en als hij hoort dat hij nog slechts enkele maanden te leven heeft, ziet hij dat van de zonnige kant. Eindelijk kan hij zijn droomhuis bouwen. Hij haalt zijn rebelse tienerzoon op bij zijn ex-vrouw en dwingt hem om te helpen. Na aanvankelijk strubbelingen gaat het steeds beter. Zelfs zijn ex-vrouw komt helpen. Eindelijk wordt zijn leven fantastisch. Maar dan moet hij vertellen dat hij stervende is. Brian Webster (Apollo Movie Guide, i) geeft 78 (van 100) punten: '(...) an inspiring/tear-jerking human comedy-drama'; (...) wonderful acting of Kline.' De dvd bevat geen extra's.

Over Irwin Winkler

Irwin Winkler (New York, 25 mei 1931) is een Amerikaanse filmproducer en regisseur. Hij regisseerde slechts zeven films, en viel vooral op als producer van films zoals onder meer Raging Bull (1980), Goodfellas (1990), Rocky (1976) en The Right Stuff (1983). Hij won in 1977 een Academy Award, toen Rocky (1976) uitgeroepen werd tot Beste Film.

Biografie

Irwin Winkler werd in 1931 geboren in New York. Zijn vader heette Sol en zijn moeder Anna. Hij deed legerdienst en haalde in 1955 een bachelordiploma aan de Universiteit van New York.

Eind jaren 60 werkte hij vaak samen met Robert Chartoff en werd hij producer van een hele reeks Hollywood-films. Hij leerde ook Robert De Niro kennen, met wie hij ook zou samenwerken als regisseur. In 1977 werd Rocky (1976) genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Film. Winkler was producer van de film en won de Oscar. Voorlopig de enige di…Lees verder op Wikipedia