Dvd
Engels

Night and the city

Irwin Winkler (regisseur), Gerald Kersh (naar het werk van), Richard Price (scenarist)
Harry Fabian, een mislukte louche advocaat, stort zich met geleend geld op het promoten van bokswedstrijden. Als ook deze activiteit mislukt sleurt hij zichzelf en zijn omgeving mee in een val met fatale gevolgen
Titel
Night and the city / dir. by Irwin Winkler ; screenplay by Richard Price ; based on the novel by Gerald Kersh
Regisseur
Irwin Winkler
Naar het werk van
Gerald Kersh
Scenarist
Richard Price 1949-
Acteur
Robert De Niro 1943-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dutch Filmworks, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling : Nederlands
EAN
8715664005880

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse remake uit 1993 van de Night and the city uit 1950 van Jules Dassin. Deze remake werd gemaakt door de particuliere productiemaatschappij van Robert De Niro en door regisseur Irwin Winkler. In de hoofdrollen spelen Robert De Niro en Jessica Lange. De louche en mislukte advocaat Harry Fabian gaat scharrelend door het leven tot hij besluit met veel geleend geld een nieuwe activiteit op te zetten. Hij gaat bokswedstrijden promoten. Als ook dit mislukt, sleept hij zichzelf en zijn omgeving mee in een val met fatale gevolgen. Volgens de pers is het verhaal niet erg interessant maar Algemeen Dagblad schrijft ook: 'De Niro maakt met een mooie creatie van Harry met zijn kleine hartje en ook Lange geeft haar rol voldoende nuance, plus een tikje glamour'. NRC: 'Zeer het aanzien waard.' De dvd-video bevat als extra de biografieën van de twee hoofdrolspelers en van regisseur Irwin Winkler.

Over Irwin Winkler

Irwin Winkler (New York, 25 mei 1931) is een Amerikaanse filmproducer en regisseur. Hij regisseerde slechts zeven films, en viel vooral op als producer van films zoals onder meer Raging Bull (1980), Goodfellas (1990), Rocky (1976) en The Right Stuff (1983). Hij won in 1977 een Academy Award, toen Rocky (1976) uitgeroepen werd tot Beste Film.

Biografie

Irwin Winkler werd in 1931 geboren in New York. Zijn vader heette Sol en zijn moeder Anna. Hij deed legerdienst en haalde in 1955 een bachelordiploma aan de Universiteit van New York.

Eind jaren 60 werkte hij vaak samen met Robert Chartoff en werd hij producer van een hele reeks Hollywood-films. Hij leerde ook Robert De Niro kennen, met wie hij ook zou samenwerken als regisseur. In 1977 werd Rocky (1976) genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Film. Winkler was producer van de film en won de Oscar. Voorlopig de enige di…Lees verder op Wikipedia