Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meer verhalen van het hof van mijn vader

Meer verhalen van het hof van mijn vader

In de reeks:
Verdere herinneringen van de Pools-Amerikaanse schrijver (1904-1991) aan de joodse gemeenschap in Warschau in de eerste decennia van de 20e eeuw.
Titel
Meer verhalen van het hof van mijn vader
Auteur
Isaac Bashevis Singer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
More stories from my father's court
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2002
174 p.
ISBN
90-295-3794-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Meer verhalen van het hof van mijn vader' is een aanvulling op 'Het hof van mijn vader' (Nederlandse vertaling 1992*). De joods-Amerikaanse schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer (1904-1991) schreef deze verhalen begin jaren vijftig oorspronkelijk in het Jiddisch als columns voor de The Jewish Daily Forward. Het zijn nostalgische, met humor vertelde herinneringen aan zijn joodse jeugd in Warschau. In hun huis aan de Krochmalnastraat, midden in de arme Joodse wijk, voerde Isaacs vader, een traditionele rabbijn, een Beth Din, een soort rabbinale rechtbank. Tijdens de bezoekuren zag de jonge Isaac een bonte verzameling mensen langskomen met de meest bizarre problemen en geschillen, die zijn vader, soms met de steun van zijn vrouw, zo rechtvaardig en godsvruchtig mogelijk probeerde op te lossen. Een voor een ruim publiek toegankelijke schets van het vooroorlogse kleurrijke, door de holocaust weggevaagde joodse leven in Warschau. Kleine druk.

Over Isaac Bashevis Singer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Original image: MDCarchives ; Cropped by Off-shell

Isaac Bashevis Singer (Jiddisch: יצחק באַשעוויס זינגער) (Leoncin bij Warschau, 21 november 1904 - Miami, Florida, 24 juli 1991) was een Pools schrijver die in 1943 Amerikaans staatsburger werd. Hij schreef in het Jiddisch. In 1978 werd hij onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur.

Biografie

Singer werd geboren als Isaac Hertz Singer , maar gebruikte behalve het pseudoniem Warhofsky de schrijversnaam Isaac Bashevis Singer. Zijn vader en grootvader waren arme chassidische rabbi's en ook zijn moeder Bathsheba (Jiddisch: Bashevis) was een rabbijnsdochter. Zowel zijn oudere broer Israel Joshua Singer, bekend van De gebroeders Ashkenasi en Yoshe Kalb, als zijn zuster Esther Kreitman waren literair actief.

Singer groeide op in de arme Jiddisch-joodse wijk van Warschau, waar zijn vader werkte als rabbijn, rechter en geestelijk leider. Hij woonde tijdens de Eerste Wereldoorlog in het sjtetl Bilgo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties