Weduwe Florence Green opent in 1959 een boekwinkel in een klein Engels kustplaatsje, maar houdt daarbij geen rekening met enkele kwaadwillende personen die haar het leven moeilijk willen maken.
Titel
The bookshop / written and directed by Isabel Coixet
Regisseur
Isabel Coixet
Naar het werk van
Penelope Fitzgerald
Acteur
Emily Mortimer Bill Nighy
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2019] | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
108 min.
Aantekening
Engels en Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld Gebaseerd op de roman De boekhandel van Penelope Fitzgerald
EAN
5051083144599

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drama van de Spaanse regisseur Isabel Coixet (My life without me; The secret life of words) naar het boek van Penelope Fitzgerald (vertaald als ‘De boekhandel’*) met in de hoofdrol Emily Mortimer (The newsroom; Our idiot brother). In 1959 opent Florence Green, een weduwe van middelbare leeftijd, een boekwinkel in een vervallen pand in een plaatsje aan de kust van Suffolk. De meeste inwoners zijn onverschillig of werken haar subtiel tegen. De rijke oude kluizenaar Mr. Brundish (Bill Nighy) wordt haar beste klant, maar de invloedrijke en ambitieuze Violet Gamart (Patricia Clarkson) wil een kunstencentrum vestigen in het oude pand en doet er alles aan om de boekwinkel weg te krijgen. De recensenten geven 2 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘Nostalgische boekverfilming (…) Een mild romantische tragedie die de juiste toon en timing maar niet weet te vinden. (…)’ Genomineerd voor twaalf Goya’s, winnaar van drie en van de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Buchmesse.

Over Isabel Coixet

Isabel Coixet (Barcelona, 9 april 1960) is een Spaans filmregisseuse, filmproducente en scenarioschrijfster.

Biografie

Isabel Coixet studeerde af als historicus aan de Universiteit van Barcelona. Ze schreef reclameteksten en werkte als journaliste voor het tijdschrift Fotogramas. Later werd ze creatief directeur bij het reclamebureau JWT en produceerde reclamefilms. Ze begon verschillende bedrijven, waaronder het agentschap Target en twee productiebedrijven, Edie Saeta en Miss Wasabi Films. Met het laatste bedrijf maakte ze documentaires en videoclips voor muzikanten als Alfonso Vilallonga en Alejandro Sanz. In 2008 maakte ze spots voor de PSOE en betuigde ze haar steun voor de regering van José Luis Rodríguez Zapatero. Ze won verschillende prijzen voor reclamecampagnes. In 2004 bracht ze in Spanje een autobiografie uit onder de titel La vida es un guion, Het leven is een draaiboek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties