Boek
Nederlands

Het verbond van de Bliksems

Isabel Hoving (auteur)
+1
Het verbond van de Bliksems
×
Het verbond van de Bliksems Het verbond van de Bliksems

Het verbond van de Bliksems

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Vuur- en waterdemonen, Schokkers genaamd, strijden over de toekomst van de aarde. Drie jongeren met goddelijke vermogens, de Bliksems, proberen de vernietiging van het leven op aarde te voorkomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Het verbond van de Bliksems
Auteur
Isabel Hoving
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2009
379 p.
ISBN
9789045110370 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Graven tot je de uitgang vindtMet De gevleugelde kat schreef Isabel Hoving een debuut van formaat. De recensies waren laaiend: het boek was 'een epos van een nieuwe meesterverteller', 'een van die boeken waarover men boeken kan schrijven' en 'beter dan Harry Potter'. In 2003 won het De Gouden Zoen. In Engeland en Amerika verscheen het onder de titel The Dream Merchant, in Duitsland werd het Das Geheimnis des Schlangenreifs. De droomreis van Jasje en zijn dode zusje Jericho staan in het geheugen gegrift van al wie het boek las. Hoewel hier en daar een stem klonk dat deze fantasieroman wel heel moeilijk was, twijfelde niemand aan de originaliteit ervan. Er werd dan ook ongeduldig gewacht op een opvolger. In november 2009 verscheen ? eindelijk ? de nieuweling: Het verbond van de Bliksems, deel één van 'Het boek van het Vuur'. Het tweede deel wordt verwacht eind 2010.

In Het verbond van de Bliksems waagt Hoving zich opnieuw aan f…Lees verder
Vuur- en waterdemonen, Schokkers genaamd, strijden over de toekomst van de aarde. Zij moeten de evolutionaire catastrofes of schokken op de juiste manier bijsturen, maar door hun onderlinge onenigheid over het plan van aanpak: een ijstijd of opwarming van de aarde, voeren ze oorlog tegen elkaar. Vanuit verschillende vertelperspectieven komen langzamerhand drie jongeren met goddelijke vermogens in beeld die de vernietiging van het leven op aarde kunnen voorkomen. Dit zijn de Bliksems. Zeven jaar na haar jeugddebuut 'De gevleugelde kat'* waarvoor schrijfster in 2003 de Gouden Zoen kreeg, verschijnt er opnieuw een opmerkelijk boek. De schrijfster heeft zich erg verdiept in verhalen en mythen uit de oudheid en vooral de Popul Vuh, het heilige boek van de Maya's speelt een grote rol in het verhaal. Een boeiend, actueel en origineel fantasy-verhaal* met sprankelende dialogen waar het vuur letterlijk vanaf spat, met als thema's klimaatverandering en evolutie. Vanaf ca. 13 jaar.