Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Plotseling, alleen

Isabelle Autissier (auteur), Floor Borsboom (vertaler)
Een jong stel maakt een zeiltocht rond de wereld en strandt op een verlaten eiland in de buurt van Antarctica.
Onderwerp
Overleven
Titel
Plotseling, alleen
Auteur
Isabelle Autissier
Vertaler
Floor Borsboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Soudain, seuls
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016
223 p.
ISBN
9789023499756 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Flinterdun vernisje beschaving

In Plotseling, alleen laat Isabelle Autissier twee dertigers achter op een eiland aan het einde van de wereld. In recordtijd veranderen ze in roofdieren.

Onbewoonde eilanden en ongerepte natuur, het is de natte droom van de gestreste westerling. Dat die natuur de mens allesbehalve gunstig gezind is, blijkt ten overvloede uit Plotseling, alleen, en de auteur weet waar ze het over heeft, want Isabelle Autissier heeft de zeven wereldzeeën bevaren. In 1991 zeilde ze als eerste vrouw solo de wereld rond. De bekende zeilster zet zich als voorzitster van het WWF in Frankrijk in voor het milieu, maar ook als romancière heeft ze de wind in de zeilen. Zeven jaar geleden scheerde ze hoge toppen met haar debuutroman Seule la mer s'en souviendra en de vertaalrechten van Plotseling, alleen waren in Nederland al verkocht nog voor het boek in de boekhandel lag. Haar derde roman haalde de allereerste selectie van de Prix Goncourt, maar heeft nooit op de shortlist gestaan, hoewel dat op het achterplat wordt beweerd.

In haar eerste boeken putte Autissier royaal uit haar ervaring als zeilster en hee…Lees verder

Een jong stel maakt tijdens een sabbatical een avontuurlijke zeiltocht rond de wereld. Ze stranden, verstoken van elk contact, op een verlaten eiland in de buurt van Antarctica. Onder uiterst barre omstandigheden moeten ze zien te overleven. De redding komt voor een van hen te laat. Wat betekent dit drama voor de ander? De Franse schrijfster (1956), vroeger zelf solozeilster, heeft een spannende roman geschreven. Hoe overleef je in zo'n primitieve wereld, in die prachtige maar ook vijandige natuur, in de kou? Indringend wordt geschetst hoe een liefdesrelatie door de levensbedreigende omstandigheden onder druk komt te staan. Toegankelijke, interessante roman, aantrekkelijk voor een breed publiek. Shortlist Prix Goncourt 2015.