Boek
Nederlands

Sinterklaas

Isabelle de Ridder (auteur), Eefje Kuijl (illustrator)
+1
Sinterklaas
×
Sinterklaas Sinterklaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Elk jaar komt Sinterklaas naar ons land om zijn verjaardag te vieren. Hoe viert hij dit feest? Prentvertelling over het sinterklaasfeest, met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Sinterklaas
Auteur
Isabelle de Ridder
Illustrator
Eefje Kuijl
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2020 | Andere uitgaven
24 p. : ill.
ISBN
9789463412889 (hardback)
Plaatsingssuggestie
908.3 (SISO) Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geactualiseerde uitgave over het sinterklaasfeest anno 2020 waarin, met veel kleurenfoto's en -illustraties, wordt ingegaan op de cultuur, sfeer en rituelen rondom dit van oudsher typisch Nederlandse feest. De laatste jaren is er veel veranderd in de gebruiken rond dit feest voor kinderen en (groot)ouders. In deze uitgave wordt daar niet op ingegaan, maar de tekst en de illustraties geven vrijwel nergens aanleiding tot 'gefronste wenkbrauwen'. Wel is op een foto de originele Zwarte Piet te zien. Vooral de spannende levendigheid rond Sinterklaas krijgt op een aantrekkelijke manier aandacht: de intocht met de boot, de ontvangst in stad of dorp, de geschiedenis van de goedheiligman, de wijze waarop hij wordt bijgestaan door pieten, cadeautjes, lekkers en natuurlijk het verlanglijstje van de kinderen. Ook wordt vermeld dat in sinterklaasliedjes soms woorden staan die al heel oud zijn en die we tegenwoordig niet meer (zo) gebruiken. Dit deel 211 van de reeks 'Kijkdoos' van het Documentatie…Lees verder

Over Isabelle de Ridder

Isabelle de Ridder (Delft, 31 maart 1972) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Biografie

Jeugd en studie

De Ridder werd geboren in Delft en verhuisde op haar vijfde naar Zoetermeer. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Utrecht en bezocht vervolgens de pabo waar zij een opleiding tot onderwijzeres volgde. Tijdens haar studie liep zij stage bij Uitgeverij Piramide.

Loopbaan

De Ridder was na haar studie's vijf jaar werkzaam als leerkracht aan de jenaplanschool De Oostpoort in Delft. Hierna werkte ze als educatief auteur voor onder andere CED-Groep, Stadsmuseum Zoetermeer, Codename Future en Uitgeverij Zwijsen.

De Ridder ging in 2012 fulltime aan de slag als kinderboekenschrijfster en schrijft boeken voor lesmateriaal. Daarnaast werkte zij ook in een kinderboekenwinkel en in de bibliotheek van Zoetermee…Lees verder op Wikipedia