Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het moois dat we delen

Ish Ait Hamou (auteur)
+1
Het moois dat we delen
×
Het moois dat we delen Het moois dat we delen

Het moois dat we delen

Genre:
Een man die in het verleden leeft en een jonge vrouw die een nieuw leven wil beginnen, ontdekken tot hun schrik dat hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Titel
Het moois dat we delen
Auteur
Ish Ait Hamou 1987-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2022 | Andere uitgaven
270 p.
ISBN
9789022336953 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Al direct wordt duidelijk dat er iets ergs is gebeurd, waardoor de jonge vrouw Soumia zich bijna onzichtbaar houdt, ook voor haar stille Marokkaanse vader en haar elfjarig broertje dat graag voetbalt. Ze is uit de gevangenis, maar wat gebeurt er als de mensen weten wie ze is? Bij de vriendelijke kruidenier Hassan vindt ze werk, waarbij hoort dat ze bij een rouwende weduwnaar, nu een wrak maar ooit een succesvol voetballer, de dagelijkse boodschappen bezorgt. Er ontstaat na een moeizaam begin enig contact, maar dan wordt het de man duidelijk wie Soumia is. Een stille, benauwende en tegelijk hoopgevende roman over de harde noodzaak, maar ook de mogelijkheden, om in een wijk samen te leven. Het boek bevat voor de goede lezer verwijzingen naar wat er staat te gebeuren, maar dat is niet het eindstation. Vierde roman van deze Belgische ex-hiphopdanser en choreograaf en jurylid van het tv-programma So you think you can dance. De tekstuele eindredactie had beter gekund.

Volkswijk in identiteitscrisis

Beklemmende stadsparabel van de Vlaams-Marokkaanse Ish Ait Hamou.

Op 22 maart 2016 vonden de aanslagen plaats op het vliegveld van Zaventem, bij Brussel. De daders kwamen uit de wijk Molenbeek (Brussel). De media stortten zich erop. Door jarenlange onverschilligheid en politiek cynisme zou een voedingsbodem zijn gekweekt voor de jihadisten. Hoe hard de bewoners ook spraken over alle pogingen die er werden ondernomen om er wel iets van te maken, die nuance ging verloren. Molenbeek was gedoemd.

Danser, programmaker en auteur Ish Ait Hamou, al bekend door zijn migratieroman 'Cécile', situeert zijn roman 'Het moois dat we delen' tegen de achtergrond van deze aanslag. Ait Hamou is in Nederland bekend als choreograaf en jurylid van het populaire dansprogramma 'So You Think You Can Dance'. In Vlaanderen is hij een beroemdheid die door het land reist met zijn theatervoorstelling waarin hij zijn eigen migratieverhaal vertelt. Ish ziet voor zichzelf een taak weggelegd om bruggen te bouwen tussen verdeelde groepen. Met deze roman laat hij de g…Lees verder

Over Ish Ait Hamou

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Ish Ait Hamou (Vilvoorde, 9 april 1987) is een Belgisch televisiepresentator en auteur, en een voormalig (hiphop)danser en choreograaf van Marokkaanse komaf. Sinds 2017 is Hamou stadsambassadeur van de stad Vilvoorde.

Doorbraak

In 2005 kreeg Ait Hamou een opdracht als choreograaf bij Adidas in Duitsland, waarna hij een driejarige samenwerking aanging met het agentschap dat hem de opdracht bij Adidas bezorgde.

Televisie

Ait Hamou was in Nederland en Vlaanderen te zien als choreograaf in So You Think You Can Dance, waar hij later als jurylid zou fungeren. Daarnaast was hij onder andere te zien als choreograaf in Dansdate en als deelnemer in Terug naar eigen land. In 2016 presenteert hij het dansprogramma Alors on danse.

Filmografie

  • D5R: de film (2017) - als zichzelf

Bibliog…Lees verder op Wikipedia