E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De onzichtbare steden

Italo Calvino (auteur), Henny Vlot (vertaler)
In 'De onzichtbare steden' brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo’s eigen stad Venetië. De ‘werkelijke’ ervaringen van de ontdekkingsreiziger en de interpretatie van de keizer worden verweven in een bloemrijke besc
Onderwerp
Steden, Polo, Marco
Titel
De onzichtbare steden
Auteur
Italo Calvino
Vertaler
Henny Vlot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le città invisibili
Uitgever
Amsterdam: Veen, 2019
1 digitaal bestand
ISBN
9789020413946
CloudLibrary
3h9pkr9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Italo Calvino

Italo Calvino (Santiago de las Vegas, Cuba, 15 oktober 1923 – Siena, 19 september 1985) was een Italiaans schrijver van romans, verhalen, essays en een toneelstuk.

Levensloop

Op 15 oktober 1923 werd Italo Calvino geboren op Cuba, waar de familie vanwege zijn vaders werk voor een korte periode naartoe was verhuisd. In 1925 keerden ze terug naar San Remo in Italië. Dit was de geboorteplaats van zijn vader, een landbouwkundig ingenieur. Zijn moeder was biologe en afkomstig van Sardinië. Na zijn gymnasiumopleiding ging Italo landbouwkunde studeren aan de universiteit van Turijn, maar hij gaf in 1943 zijn studie op om zich bij de communistische Brigate Garibaldi van de partizanen aan te sluiten in de Alpi Marittime. In 1945 ging hij terug naar zijn universiteit, maar dan als student aan de Letterenfaculteit. In 1947 studeerde hij af met een scriptie over Joseph Conrad.

Na de bevrijding werd hij actief lid van de Italiaa…Lees verder op Wikipedia