Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De jaren van chaos : berichten uit Brexitland

Ivan Ollevier (auteur)
+1
De jaren van chaos : berichten uit Brexitland
×
De jaren van chaos : berichten uit Brexitland De jaren van chaos : berichten uit Brexitland

De jaren van chaos : berichten uit Brexitland

Journalistieke reportages over de politiek en het dagelijks leven in Groot-Brittannië na het referendum over de Brexit in 2016.
Titel
De jaren van chaos : berichten uit Brexitland
Auteur
Ivan Ollevier
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
254 p.
ISBN
9789089249074 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Groot-Brittannië 337 (SISO) Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ivan Ollevier (1960) is sinds 1998 correspondent voor de VRT in het Verenigd Koninkrijk. Hij beschrijft in dit boek de turbulente jaren na het Brexitreferendum in 2016 tot 2020. In fijn geschreven reportages vertelt Ollevier hoe het stabiele Britse politieke systeem kraakte en piepte door Brexit, dat het land tot op het bot verdeeld. De opkomst en ondergang van de nu al bijna vergeten premier Teresa May, de verkiezingsoverwinning van Boris Johnson en de tumultueuze afwikkeling van de uittreding uit de Europese Unie. In het voorjaar van 2020 komt daar nog de corona-epidemie bij die Groot-Brittannië hard treft. Ollevier weet een goede balans te vinden tussen de politieke ontwikkelingen in Westminster en reportages met de Britse burgers. Ollevier heeft een onderhoudend boek geschreven waarin hij een beeld schetst van wat met recht chaotische jaren kunnen worden genoemd. Met literatuurlijst en register.

Over Ivan Ollevier

Ivan Ollevier (Veurne, oktober 1960) is een Belgisch journalist, schrijver en dichter. Hij studeerde in 1983 af als licentiaat Germaanse filologie (Nederlands-Engels) aan de Rijksuniversiteit Gent. Van 1983 tot 1985 deed hij ter vervanging van zijn dienstplicht, burgerdienst bij het Masereelfonds. Tot 1987 werkte hij als freelanceredacteur onder meer voor Knack. In dat jaar werd hij regisseur-omroeper bij de toenmalige BRT 1-radio, nu Radio 1. In 1990 promoveerde hij bij de radio-omroep tot producer woord. Vanaf 1992 ging hij als algemeen verslaggever werken bij de nieuwsdienst van de BRT-televisie. Hij was bij de eerste lichting Terzake-journalisten en werd in 1998 specialist Verenigd Koninkrijk. Sinds 2005 brengt hij ook verslag over Nederland.

Ollevier liet zich in de buitenlandverslaggeving meteen opmerken tijdens het vredesproces in Noord-Ierland, maar ook bij de aanslagen (Omagh, 1998) die dat proces probeerden te verstoren.

BoekenLees verder op Wikipedia