Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Monnik, boer, spion en hoer : een scheve kijk op Engeland

Ivan Ollevier (auteur)
+1
Monnik, boer, spion en hoer : een scheve kijk op Engeland
×
Monnik, boer, spion en hoer : een scheve kijk op Engeland Monnik, boer, spion en hoer : een scheve kijk op Engeland

Monnik, boer, spion en hoer : een scheve kijk op Engeland

Geschiedenis van Engeland rond tien historische figuren.
Titel
Monnik, boer, spion en hoer : een scheve kijk op Engeland
Auteur
Ivan Ollevier
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2014
333 p.
ISBN
9789089243133 (Houtekiet, paperback) 9789045028361 (Atlas Contact, paperback)
Plaatsingssuggestie
Groot-Brittannië 941 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ollevier wilde een populariserend boek over de rijke geschiedenis van Engeland schrijven zonder al te veel in petite histoire te vervallen. Hij koos daartoe tien historische figuren die hem intrigeerden en gebruikte die als evenzovele kapstokken waar hij tijdperken omheen drapeerde. De hoofdstukken bestrijken daardoor veel meer dan alleen de leefomgeving en levensjaren van de betrokken persoon. Bovendien trekt Ollevier vanuit het verleden steeds lijnen naar het heden, om contrasten aan te zetten of om scènes te verlevendigen met ter plekke opgedane eigen ervaringen of observaties. Het resultaat is een prettig lezend, goed geïnformeerd en kritisch overzicht van de Engelse geschiedenis van de monnik en historicus Beda rond het jaar 700 tot aan Tony Blair. Bevat een ruime bibliografie en een persoonsregister.

Over Ivan Ollevier

Ivan Ollevier (Veurne, oktober 1960) is een Belgisch journalist, schrijver en dichter. Hij studeerde in 1983 af als licentiaat Germaanse filologie (Nederlands-Engels) aan de Universiteit Gent. Van 1983 tot 1985 deed hij ter vervanging van zijn dienstplicht, burgerdienst bij het Masereelfonds. Tot 1987 werkte hij als freelance redacteur onder meer voor Knack. In dat jaar werd hij regisseur-omroeper bij de toenmalige BRT 1- radio, nu VRT - Radio 1. In 1990 promoveerde hij bij de radio-omroep tot producer-woord. Vanaf 1992 ging hij als algemeen verslaggever werken bij de nieuwsdienst van de BRT-televisie. Hij was bij de eerste lichting Terzake-journalisten en werd in 1998 specialist Verenigd Koninkrijk. Sinds 2005 brengt hij ook verslag over Nederland.

Ollevier liet zich in de buitenlandverslaggeving meteen opmerken tijdens het vredesproces in Noord-Ierland, maar ook bij de aanslagen (Omagh, 1998) die dat proces probeerden te verstoren.

Boeken…Lees verder op Wikipedia