Boek
Nederlands

Atletiek in 15 verhalen

Ivan Sonck (auteur)
+1
Atletiek in 15 verhalen
×
Atletiek in 15 verhalen Atletiek in 15 verhalen

Atletiek in 15 verhalen

In de reeks:
Ivan Sonck wilde van kindsbeen journalist worden, het liefst sportjournalist met een uitgesproken voorliefde voor atletiek. In zijn jonge jaren was atletiek trouwens bijna net zo populair als voetbal en wielrennen. Geen Vlaamse of Belgische krant die niet elke dag haar licht liet schijnen over wat zich in de binnen- en buitenlandse atletiekstadions afspeelde. Ivans jongensdroom kwam uit. Al toen h
Titel
Atletiek in 15 verhalen
Auteur
Ivan Sonck
Taal
Nederlands
Uitgever
Noorderwijk: Willems Uitgevers, 2021
262 p.
ISBN
9789493242272 (paperback)
Plaatsingssuggestie
617.3 (SISO) Atletiek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ivan Sonck

Ivan Sonck (Sint-Truiden, 19 juni 1945) is een Vlaams voormalig sportjournalist van de VRT.

Sonck begon zijn carrière in 1971 en werkte jarenlang mee aan Sportweekend. Eind 2000 nam hij afscheid van de televisiesportredactie en ging hij op VVP (verlof voorafgaand aan pensioen). Zijn specialiteit was atletiek, een sport die hij ook zelf beoefende. Op 38-jarige leeftijd schoof hij drank en sigaretten aan de kant en koos ervoor om gezonder te gaan leven.

Sonck staat bekend om zijn kritische houding tegenover Kim Gevaert. Hij kwam zelf in de pers naar aanleiding van een telefonisch interview dat hij afnam in december 1995 met ploegarts Yvan Van Mol, waarin sprake is van doping en groeihormonen binnen het profwielrennen.

Na zijn pensioen spande hij een kortgeding aan tegen het speelplein naast zijn woning te Asse wegens geluidsoverlast. De vrederechter gaf Sonck gedeeltelijk gelijk.

Lees verder op Wikipedia