Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een zoen van Kim Gevaert

Ivan Sonck (auteur)
+1
Een zoen van Kim Gevaert
×
Een zoen van Kim Gevaert Een zoen van Kim Gevaert

Een zoen van Kim Gevaert

Ooit woonden ze op een kilometer van elkaar, Ivan Sonck en Eddy Merckx. Ivan bewonderde Eddy, het omgekeerde was zeer twijfelachtig. Hebben de heren, nu ze de zeventig zijn gepasseerd, vrede gesloten? Kon een voormalige chef van de VRT-sportredactie tot de intelligentsia worden gerekend? En waarom wilde een Vlaams Belanger omroeper worden bij de Ivo Van Damme Memorial? Prangende vragen waarop dit
Onderwerp
Sportjournalistiek
Titel
Een zoen van Kim Gevaert
Auteur
Ivan Sonck
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Een zoen van Kim Gevaert en andere verhalen uit 30 jaar sportjournalistiek
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
236 p.
ISBN
9789089244208 (paperback)
Plaatsingssuggestie
617.19 (SISO) Sport (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ivan Sonck

Ivan Sonck (Sint-Truiden, 19 juni 1945) is een Vlaams voormalig sportjournalist van de VRT.

Sonck begon zijn carrière in 1971 en werkte jarenlang mee aan Sportweekend. Eind 2000 nam hij afscheid van de televisiesportredactie en ging hij op VVP (verlof voorafgaand aan pensioen). Zijn specialiteit was atletiek, een sport die hij ook zelf beoefende. Op 38-jarige leeftijd schoof hij drank en sigaretten aan de kant en koos ervoor om gezonder te gaan leven.

Sonck staat bekend om zijn kritische houding tegenover Kim Gevaert. Hij kwam zelf in de pers naar aanleiding van een telefonisch interview dat hij afnam in december 1995 met ploegarts Yvan Van Mol, waarin sprake is van doping en groeihormonen binnen het profwielrennen.

Na zijn pensioen spande hij een kortgeding aan tegen het speelplein naast zijn woning te Asse wegens geluidsoverlast. De vrederechter gaf Sonck gedeeltelijk gelijk.

Lees verder op Wikipedia