Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Iconen van de lange afstand

Ivan Sonck (auteur)

Iconen van de lange afstand

In de periode tussen 1964/1972 en 1980 hadden België en Nederland zoveel toppers op lange afstanden, dat men zich in het buitenland afvroeg wat het geheim was van hun successen. Dat geheim is nooit gevonden en was er wellicht ook niet. Tenzij heel veel wilskracht, zeer harde training en sterke onderlinge concurrentie. Over het leven en werk van twaalf lopers.
Onderwerp
Lopen
Titel
Iconen van de lange afstand
Auteur
Ivan Sonck
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Linkeroever, 2011
221 p. : ill.
ISBN
9789057204180 (paperback)
Plaatsingssuggestie
617.31 (SISO) Atletiek (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ivan Sonck

Ivan Sonck (Sint-Truiden, 19 juni 1945) is een Vlaams voormalig sportjournalist van de VRT.

Sonck begon zijn carrière in 1971 en werkte jarenlang mee aan Sportweekend. Eind 2000 nam hij afscheid van de televisiesportredactie en ging hij op VVP (verlof voorafgaand aan pensioen). Zijn specialiteit was atletiek, een sport die hij ook zelf beoefende. Op 38-jarige leeftijd schoof hij drank en sigaretten aan de kant en koos ervoor om gezonder te gaan leven.

Sonck staat bekend om zijn kritische houding tegenover Kim Gevaert. Hij kwam zelf in de pers naar aanleiding van een telefonisch interview dat hij afnam in december 1995 met ploegarts Yvan Van Mol, waarin sprake is van doping en groeihormonen binnen het profwielrennen.

Na zijn pensioen spande hij een kortgeding aan tegen het speelplein naast zijn woning te Asse wegens geluidsoverlast. De vrederechter gaf Sonck gedeeltelijk gelijk.

Lees verder op Wikipedia