Daisy
Nederlands

Muziek in het kippenhok

Ivo De Wijs (auteur), Rita Waeytens (verteller)
+1
Muziek in het kippenhok
×
Muziek in het kippenhok Muziek in het kippenhok
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De haan en de kip hebben ruzie in het kippenhok, ze willen allebei de baas zijn. Door al dat geruzie raken de andere kippen van de leg. Maar de haan vindt er iets op...
Onderwerp
Kippen, Muziek
Leesniveau
AVI 3
Titel
Muziek in het kippenhok
Auteur
Ivo De Wijs
Verteller
Rita Waeytens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
01:02
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De haan en de kip hebben ruzie in het kippenhok: ze willen allebei de baas zijn. Door al dat geruzie raken de andere kippen van de leg. Boer Gijs begint het te vervelen en hij hangt een gordijn op tussen de haan en de kippen. Dan begint de haan muziek te maken en al snel is er een heel orkest in het kippenhok. Alle kippen blij én weer aan de leg! Leuk, origineel en humoristisch verhaal met korte zinnen bedoeld voor kinderen van eind groep 3. Op iedere bladzijde begint een nieuw hoofdstukje met titel. De enige aanmerking die gemaakt zou kunnen worden, is dat tot tweemaal toe het woord show geschreven wordt als 'sjoow', iets wat niet nodig is. Geïllustreerd met heel veel grappige, energieke tekeningen in vrolijke kleuren. Ze passen goed bij de tekst. Verzorgde uitgave.

Over Ivo De Wijs

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Ivo Alphonsus Henricus Maria de Wijs (Tilburg, 13 juli 1945) is een Nederlands cabaretier, oud-leraar Nederlands, tekst- en liedjesschrijver, en radiomaker.

Biografie

Samen met zijn hechte vriend Pieter Nieuwint (als componist, pianist en zanger), en met Richard Fritschy en Aggie Terlingen (deze laatsten werden later opgevolgd door Marnix Kappers) vormde hij tussen 1971 en 1980 de cabaretgroep Kabaret Ivo de Wijs. Samen met Don Quishocking vormde zijn groep de top van het Nederlandse cabaret, tussen Lurelei en Neerlands Hoop.

Later schreef hij vooral teksten voor anderen, waarvan zijn werk voor Jasperina de Jong (De Gekkin van de Gracht) en Eric Herfst wellicht het bekendst is. Een goed overzicht hiervan is te vinden in de bloemlezing Het gaat goed met Nederland (Nijgh & Van Ditmar, 2001, ISBN 90-388-84133). In 1989 werd de Kees Stipprijs aan hem toegekend.

De Wijs is tevens be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties