Cd
Nederlands

Nijntje is er weer : de musical

Ivo De Wijs (muziektekst), Joop Stokkermans (muziek), Dick Bruna (naar het werk van)
+1
Nijntje is er weer : de musical
×
Nijntje is er weer : de musical Nijntje is er weer : de musical
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Veertien liedjes uit de musical 'Nijntje is er weer' en de karaokeversies
Toon meer
Titel
Nijntje is er weer : de musical
Muziektekst
Ivo De Wijs
Muziek
Joop Stokkermans
Naar het werk van
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
1 cd
Speelduur
53 min.
ISBN
9789047603313
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tweede musical over de belevenissen van Nijntje, die tot eind april 2005 door Nederland tourde, was evenals de eerste een enorm succes. Ook dit keer komt het wereldberoemde konijn van tekenaar Dick Bruna tot leven in de liedjes die Ivo de Wijs schreef op muziek van Joop Stokkermans. Nijntje maakt de dingen mee waar jonge kinderen zichzelf in herkennen: ze gaat logeren, voert de vogeltjes, houdt pappa voor de gek, speelt met haar vriendinnetje en gaat voor het eerst naar school. De musical is enthousiast ontvangen door publiek en recensenten. Henk van Gelder (NRC 22-4-2004): 'En hij (Ivo de Wijs, red.) maakte er liedjes bij, die heel wat mooier rijmen dan Bruna zelf doet, en die door Joop Stokkermans afwisselend kwiek en lieflijk op muziek werden gezet. Er zit zelfs een heel raak K3-parodietje tussen (…).' Van alle veertien liedjes staan ook de karaokeversies op de compact disc, helaas ontbreekt een tekstboekje. Wat ook ontbreekt, is informatie over het verhaal en natuurlijk de beel…Lees verder

Over Ivo De Wijs

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Ivo Alphonsus Henricus Maria de Wijs (Tilburg, 13 juli 1945) is een Nederlands cabaretier, oud-leraar Nederlands, tekst- en liedjesschrijver, en radiomaker.

Biografie

Samen met zijn hechte vriend Pieter Nieuwint (als componist, pianist en zanger), en met Richard Fritschy en Aggie Terlingen (deze laatsten werden later opgevolgd door Marnix Kappers) vormde hij tussen 1971 en 1980 de cabaretgroep Kabaret Ivo de Wijs. Samen met Don Quishocking vormde zijn groep de top van het Nederlandse cabaret, tussen Lurelei en Neerlands Hoop.

Later schreef hij vooral teksten voor anderen, waarvan zijn werk voor Jasperina de Jong (De Gekkin van de Gracht) en Eric Herfst wellicht het bekendst is. Een goed overzicht hiervan is te vinden in de bloemlezing Het gaat goed met Nederland (Nijgh & Van Ditmar, 2001, ISBN 90-388-84133). In 1989 werd de Kees Stipprijs aan hem toegekend.

De Wijs is tevens be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties