Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het boek Alfa

Ivo Michiels (auteur), Jo Hertogs (verteller)
Een soldaat op wacht beleeft tijdens een kritisch ogenblik, temidden van oorlogsdreiging, verhevigd en geëmotioneerd opnieuw het geweld en de angsten van zijn jeugd.
Titel
Het boek Alfa
Auteur
Ivo Michiels
Verteller
Jo Hertogs  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1972
1 cd
Speelduur
3:21
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ivo Michiels

Ivo Michiels, pseudoniem van Henri Paul René Ceuppens (Mortsel, 8 januari 1923 – Le Barroux, 7 oktober 2012) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Michiels schreef aanvankelijk traditioneel, maar vanaf Het afscheid (1957) en Journal Brut (1958) experimenteel proza. Met Het boek alfa werd hij de vader van de experimentele roman in Vlaanderen. Ook was hij door de tijd heen redacteur bij verschillende kranten en tijdschriften: Golfslag, De Tafelronde, Het Handelsblad (waar hij cultuurrecensent was, en vele honderden bijdragen heeft geschreven), Nieuw Vlaams Tijdschrift, Randstad (samen met Hugo Claus, Harry Mulisch en Simon Vinkenoog).

In zijn werk is soms geen personage en geen verhaal meer te bespeuren. In 1983 verscheen De vrouwen van de aartsengel, het eerste deel van een in tien delen geplande 'Journal Brut'-cyclus. Deze cyclus is minder formalistisch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek