Boek
Nederlands

Seppe

Jaak Dreesen (auteur), Leen Van Durme (illustrator)
Seppe is zo gelukkig met zijn kamer, speelgoed en ouders dat hij zelfs in een angstige droom weet dat zijn moeder altijd van hem zal houden. Prentenboek met heldere tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dromen, Ouders, Rijkdom
Titel
Seppe / tekst Jaak Dreesen ; ill. Leen Van Durme
Auteur
Jaak Dreesen
Illustrator
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-147-1 9789058381477 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seppe leidt een blij en gelukkig leven: hij heeft een eigen kamer, een rij knuffels, allerlei 'schatten' die jongens behoren te hebben en bovenal een papa en mama die zielsveel van hem houden en dat ook laten merken. In het verhaal heeft Seppe, die op een duintop in slaap is gevallen, verschillende dromen, ook angstige (overigens niet te griezelig voor jonge kinderen). Maar hij is er gelukkig zo van doordrongen dat zijn moeder 'altijd, altijd, altijd van hem zal houden', dat dat ook houvast biedt in zijn dromen. De grote, weinig gedetailleerde illustraties in heldere kleuren op elke rechterpagina laten het verloop van het verhaal goed zien. Links staat de tekst en een kleinere tekening beslaat een kwart van die pagina. Prentenboek in oblong formaat voor wat oudere kleuters en jonge kinderen die de switch van werkelijkheid naar droom kunnen maken. Het thema, dat duidelijk maakt waar het in het leven echt om gaat, is welkom in deze tijd van overconsumptie. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Jaak Dreesen

Jaak Dreesen (Bocholt, 24 januari 1934) is een Vlaamse journalist en schrijver van jeugdboeken.

Hij was vanaf 1960 journalist bij het Vlaamse weekblad De Bond, het ledenblad van de "Bond van Grote en Jonge Gezinnen". Later zou hij er de hoofdredacteur van worden. Hij schreef ook hoorspelen en liedjesteksten (onder anderen voor Miel Cools en Lize Marke, voor wie hij de tekst leverde van het lied waarmee ze voor België deelnam aan het Eurovisiesongfestival 1965). In 1963 publiceerde hij een boek over kleinkunst: De kleine kaarten op tafel.

Pas op 44-jarige leeftijd debuteerde hij als auteur van een jeugdboek: Zand erover! (1978). Sedertdien heeft hij er meer dan dertig geschreven, zowel voor jonge kinderen als voor adolescenten. Hij schrijft vaak over ernstige onderwerpen zoals ziekte, dood, oorlog, echtscheiding... in een sfeervolle, sobere en poëtische stijl.

Jeugdboeken