Boek
Nederlands

Biografie van een vlieg

Jaap Robben (auteur), Paul Faassen (illustrator)
Een dag uit het leven van een vrolijke vlieg.
Titel
Biografie van een vlieg
Auteur
Jaap Robben
Illustrator
Paul Faassen
Taal
Nederlands
Uitgever
Groningen: Loopvis, 2021
[64] p. : ill.
ISBN
9789083100593 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het Wintertuinfestival is een literatuurfestival in Nijmegen dat jaarlijks in november wordt georganiseerd. In 2020 kon het festival vanwege de coronapandemie geen doorgang vinden. Daarom werden de posterlocaties waar het evenement gewoonlijk wordt aangekondigd, gebruikt voor een vertelling van Jaap Robben. Op 25 reclameborden verscheen op evenveel posters een poëtisch verhaal over een dag uit het leven van een vrolijke vlieg. De vlieg ontdekt de wereld, beleeft grappige avonturen en geniet van het leven. Iedere poster bevatte een hoofdstuk van het verhaal. Al wandelend of fietsend, konden voorbijgangers het hele verhaal lezen. Ook in Leeuwarden werden de posters een week lang opgehangen. In Nijmegen bleven de posters hangen tot december 2020. Daarna werd er door uitgeverij Loopvis dit fraai vormgegeven boekje van gemaakt. Het verhaal is geschikt voor alle soorten lezers. In ongeveer 80 tot 100 woorden per hoofdstuk wordt het verhaal verteld. De illustraties bij het verhaal zijn van P…Lees verder

Over Jaap Robben

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Jaap Robben (Oosterhout, 22 juni 1984) is een Nederlandse auteur en toneelschrijver.

Leven

Robben wilde eigenlijk archeoloog worden, maar sloot eerst zijn studie in het vak Milieu-Maatschappijwetenschappen af. Daarna ging hij naar het Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Vanaf 2008 was hij twee jaar lang de stadschrijver (stadsdichter) van Nijmegen.

Sinds 2004 heeft Robben meerdere van zijn boeken gepubliceerd, waarvan sommige prijzen hebben gewonnen. Naast zijn gedichten, prentenboeken en romans schrijft hij ook teksten voor theaters. Hij geeft lezingen en verantwoordelijke workshops voor creatief schrijven.

Prijzen

  • 2009: Voorstellijst voor de Fintro Literatuurprijs in de sectie Jeugdliteratuur voor Zullen we een bos beginnen?
  • 2011: White Raven van de Internationale Jeugdbibliotheek München voor De Zuurtjes
  • 2015: Nederlandse Boekha…Lees verder op Wikipedia