Boek
Nederlands

De nacht krekelt

Jaap Robben (auteur)
Speelse teksten in speelse vormgeving.
Titel
De nacht krekelt
Auteur
Jaap Robben
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Breda: De Geus, 2009
[62] p. : ill.
ISBN
9789044510447 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tweede bundel van schrijver/cabaretier Jaap Robben (1984) en ontwerper Suzanne Hertogs (1977). Het is even wennen: poëzie en proza dooreen, ongewoon vormgegeven bovendien. De serieuze poëzielezer zou zijn neus ervoor kunnen ophalen, maar doe dat niet! Tekst en beeld vloeien als vanzelf in elkaar over en de lezer, jong en oud, beleeft echt plezier aan dit frisse werk: 'De oranje zomeravond ruikt / naar afgekoelde zomerdag. / Met een hersluitbaar bakje van de Chinees / vang ik haar laatste restjes geur.' Zo leidt het eerste gedicht 'Bakjes geur' je de bundel binnen. En ja, daar wil je dan ook wel even blijven.

Over Jaap Robben

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Jaap Robben (Oosterhout, 22 juni 1984) is een Nederlandse auteur en toneelschrijver.

Leven

Robben wilde eigenlijk archeoloog worden, maar sloot eerst zijn studie in het vak Milieu-Maatschappijwetenschappen af. Daarna ging hij naar het Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Vanaf 2008 was hij twee jaar lang de stadschrijver (stadsdichter) van Nijmegen.

Sinds 2004 heeft Robben meerdere van zijn boeken gepubliceerd, waarvan sommige prijzen hebben gewonnen. Naast zijn gedichten, prentenboeken en romans schrijft hij ook teksten voor theaters. Hij geeft lezingen en verantwoordelijke workshops voor creatief schrijven.

Prijzen

  • 2009: Voorstellijst voor de Fintro Literatuurprijs in de sectie Jeugdliteratuur voor Zullen we een bos beginnen?
  • 2011: White Raven van de Internationale Jeugdbibliotheek München voor De Zuurtjes
  • 2015: Nederlandse Boekha…Lees verder op Wikipedia