Boek
Nederlands

Suzie Ruzie in het diepe

Jaap Robben (auteur), Benjamin Leroy (illustrator)
+1
Suzie Ruzie in het diepe
×
Suzie Ruzie in het diepe Suzie Ruzie in het diepe
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Suzie mag voor het eerst in het diepe zwemmen. Maar badmeester Dikbuik is zo streng, dat Suzie onmiddellijk ruzie met hem krijgt. Hij stuurt haar naar het peuterbadje, maar dat pikt Suzie niet. Dunkartonnen prentenboek met humoristische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Stout zijn, Zwemmen
Titel
Suzie Ruzie in het diepe
Auteur
Jaap Robben
Illustrator
Benjamin Leroy
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2016 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789025766351 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Stout zijn (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is een spannende dag voor Suzie en Hond: Suzie mag voor het eerst in het diepe zwemmen. Maar Badmeester Dikbuik is de baas en heeft zijn eigen regels waar Suzie wat moeite mee heeft. Daarom wordt ze door hem verbannen naar het peuterbad. Maar dat pikt ze niet! Suzie gaat op zoek naar een afleidingsmanoeuvre. Bijzonder humoristisch prentenboek met een goed opgebouwde spanningsboog. De vlotte, levendige tekst op rijm laat zich uitstekend voorlezen en de hoofdpersoon is zo leuk ondeugend dat de jonge doelgroep onmiddellijk een warme band met haar zal hebben. De kunstzinnige illustraties en de mooie lay-out laten veel dynamiek zien met veel humoristische details. Ook deze derde, zeer verzorgde uitgave over Suzie, na 'Suzie Ruzie en het schaartje' en 'Suzie Ruzie en de stinkvinger'*, heeft de voor deze serie kenmerkende afgeronde hoeken en is gedrukt op dunkartonnen bladzijden. Een zeer geslaagd prentenboek van het duo dat eerder succesvol samenwerkte. Vanaf ca. 3 jaar.

Suzie Ruzie in het diepe

Suzie mag vandaag voor het eerste in het diepe van het zwembad. Als een wervelwind rent ze de rij wachtenden voorbij, speelt haar kleren uit en neemt haar aanloop voor de langverwachte plons. Noch de litanie van badmeester Dikbuik over de zwembadregels, noch de verbolgen reacties van alle volwassenen verhinderen haar het diepe te herscheppen tot een grote chaos. Moe getergd vist de badmeester Suzie uit het diepe en verbant haar naar het peuterbad. Maar dat is uiteraard buiten de kleine rebel gerekend.

Zoals in 'Suzie Ruzie en het schaartje' zet deze peuterheldin weer volledig het kot op stelten. Benjamin Leroy laat haar daarbij werkelijk in een rotvaart over de pagina’s razen, van het eerste schutblad tot het laatste, waarop ze bijna als een haai lijkt te gaan bijten in de vingers waarmee je het boek dichtklapt. Telkens opnieuw kan je daarbij de bladzijden omslaan en nieuwe dingen ontdekken: de kabouter in zwembroek, de man die in een ander kleedhokje gluurt, de kapsels …Lees verder

Over Jaap Robben

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Jaap Robben (Oosterhout, 22 juni 1984) is een Nederlandse auteur en toneelschrijver.

Leven

Robben wilde eigenlijk archeoloog worden, maar sloot eerst zijn studie in het vak Milieu-Maatschappijwetenschappen af. Daarna ging hij naar het Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Vanaf 2008 was hij twee jaar lang de stadschrijver (stadsdichter) van Nijmegen.

Sinds 2004 heeft Robben meerdere van zijn boeken gepubliceerd, waarvan sommige prijzen hebben gewonnen. Naast zijn gedichten, prentenboeken en romans schrijft hij ook teksten voor theaters. Hij geeft lezingen en verantwoordelijke workshops voor creatief schrijven.

Prijzen

  • 2009: Voorstellijst voor de Fintro Literatuurprijs in de sectie Jeugdliteratuur voor Zullen we een bos beginnen?
  • 2011: White Raven van de Internationale Jeugdbibliotheek München voor De Zuurtjes
  • 2014: Grote Inktslaaf Li…Lees verder op Wikipedia