Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een beatnik vertelt de avonturen die hij met een vriend beleeft tijdens hun reizen van de oost- naar de westkust van de Verenigde Staten, waarbij zij constant op zoek zijn naar hun eigen identiteit en een doel in het leven.
Onderwerp
Beatgeneration
Titel
On the road
Auteur
Jack Kerouac
Vertaler
Guido Golüke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On the road
Parallelle titel
On the road
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2020 | Andere uitgaves
334 p.
ISBN
9789403118918 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de titel van deze moderne klassieker uit 1957 is de hele inhoud samengevat. De Amerikaanse jongeren van eind jaren vijftig willen vrij zijn en ervaringen opdoen. Daarvoor zijn ze voortdurend liftend op weg tussen New York en San Francisco en Mexico-City. Onderweg maken ze contacten, sluiten vriendschappen, gaan verder en later weer terug. Elk verblijf is vluchtig, landschappen veranderen, bij geen enkele situatie staan ze lang stil. Ze proberen alles uit, auto's, meisjes, hasj. In een overvloed van woorden wordt de onrust van deze generatie door de Amerikaanse schrijver (1922-1969) op een ook nu nog, zeker ook voor jongeren, aansprekende wijze weergegeven.

Over Jack Kerouac

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Tom Palumbo from New York, NY, USA

Jean-Louis Lebris de Kerouac (Lowell, 12 maart 1922 – Saint Petersburg, 21 oktober 1969) was een Amerikaans schrijver.

Levensloop

Jack Kerouac is geboren en getogen in Lowell, in de Amerikaanse staat Massachusetts. Hij groeide op in een gezin waar de voertaal Frans was en leerde Engels toen hij eenmaal naar school ging. Hij was goed in sport en kreeg een beurs aangeboden voor de universiteit.

Hij ging naar New York, maar de universiteit, waar hij een van vele getalenteerde atleten was, interesseerde hem niet zo. Uiteindelijk stopte hij met zijn studie en had verschillende baantjes, voordat hij William S. Burroughs en Allen Ginsberg ontmoette. Hij ging deel uitmaken van wat nu de Beat Generation heet, maar wat toen bekendstond als The Libertine Circle. Het was door deze groep dat hij zijn muze leerde kennen, Neal Cassady. Hij was de man die zijn avonturen over het hele continent met hem deelde en die de inspiratie we…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek