Boek
Engels
Verkorte versie van de roman van de Amerikaanse schrijver (1876-1916) over een hond die verwildert temidden van wolven. Met woordverklaringen Engels-Engels.
Onderwerp
Dieren, Honden, Wolven
Titel
The call of the wild
Auteur
Jack London
Inleider
Melvin Burgess
Illustrator
Martin Gascoigne
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Puffin, 2010 | Andere uitgaves
VI, 133 p. : ill.
ISBN
9780141336541 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een verkorte versie van de roman van de Amerikaanse schrijver (1876-1916) over een hond die verwildert temidden van wolven in het besneeuwde noorden van Canada. Met paginagrote kleurentekeningen en een kaartje. Niveau: onderbouw (600 woorden).

Over Jack London

Jack London, pseudoniem van John Griffith Chaney (San Francisco, Californië, 12 januari 1876 - Glen Ellen, Californië, 22 november 1916), was een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen.

Leven en werk

London was de onwettige zoon van de Ierse astroloog William Henry Chaney en nam de naam aan van zijn stiefvader. Hij groeide op bij de haven van Oakland en leidde daar een avontuurlijk jeugdleven, waarbij hij vaak mee uit varen ging op zee, een periode die hij later verwerkte in The Cruise of the Dazzler (1902).

London genoot slechts beperkt scholing, was grotendeels autodidact, monsterde in 1893 aan op een walvisvaarder en voer naar Japan. Vier jaar later trok hij als gouddelver naar Klondike. Het woeste landschap en het ruige leven van Alaska leverden hem stof voor zijn eerste verhalen, die hij vanaf 1898 begon te publiceren. Zijn bundel The Son of the Wolf (1900) had groot succes. Kor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties