Western-komedie waarin een man van de galg gered wordt door een jonge vrouw die met hem wil trouwen
Titel
Goin' south / dir. by Jack Nicholson ; screenplay by John Herman Shaner ... [et al.]
Regisseur
Jack Nicholson
Scenarist
John Herman Shaner
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
1978
Speelduur
ca. 104 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
8714865558058

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een western uit 1978, geregisseerd door Jack Nicholson, met in de hoofdrollen Jack Nicholson, Mary Steenburgen, Christopher Lloyd en John Belushi. Het verhaal speelt zich af rond 1860. Henry Moon (Nicholson) is veroordeeld tot ophanging wegens paardendiefstal. De plaatselijke wet, daterend uit de Burgeroorlog, luidt echter dat hij vrij komt als een vrouw in het bezit van onroerend goed met hem wil trouwen. Julia Tate (Steenburgen), een mooie jonge vrouw, meldt zich - op het laatse moment - aan. Ze wil dat Moon haar helpt bij het ontginnen van een goudmijn. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren: 'Een vermakelijke western-komedie, waar niet iedereen van zal genieten (...). Steenburgen is verfrissend apart, Belushi's teleurstellende kleine rolletje is grappig. Het was hun filmdebuut.' De dvd bevat geen extra's.

Over Jack Nicholson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George at https://www.flickr.com/photos/sharongraphics/ (cropped by user:LeeGer)

John Joseph (Jack) Nicholson (Neptune City (New Jersey), 22 april 1937) is een Amerikaans filmacteur die bekendstaat om zijn karikaturale verschijning en zijn kenmerkende grijns. Hij won in zijn carrière meer dan zestig filmprijzen, waaronder drie Oscars, drie BAFTA Awards en zeven Golden Globes.

Hij is een van de drie acteurs die een Oscarnominatie kreeg in vijf decennia. De anderen zijn Michael Caine en Paul Newman.

Biografie

Nicholson werd geboren in Neptune City, in de Amerikaanse staat New Jersey. Zijn jeugd was allesbehalve gemakkelijk. Zijn moeder raakte zwanger op haar zeventiende na een affaire met een getrouwde man. Nicholson werd opgevoed door zijn grootouders. Zij lieten hem in de waan dat ze zijn ouders waren; zijn echte moeder deed zich voor als zijn zus. Zijn grootvader was een alcoholist. Pas in 1974 kreeg Jack Nicholson het ware verhaal over zijn gezinssituatie te horen van een verslaggever van het tijdsc…Lees verder op Wikipedia