Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Om de dertigste verjaardag van zijn vriendin te vieren nodigt een Russische miljardair vijf invloedrijke stellen uit voor een reisje op zijn luxe jacht.
Titel
Machtsspel
Auteur
Jackie Collins
Vertaler
Ella Vermeulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The power trip
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
430 p.
ISBN
9789000311170 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Russische miljardair Aleksandr Kasianenko organiseert een decadent verjaardagsfeestje voor vriendin en topmodel Bianca. Hij nodigt de vijf bekendste koppels van de hedendaagse showbizz uit voor een cruise van een week met zijn nieuwe yacht. De sfeer op het plezierreisje slaat snel om wanneer sommige genodigden het niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Wanneer de boot dan ook nog gekaapt wordt door Somalische piraten, is het feest helemaal naar de haaien.
In Machtsspel wisselt het vertelstandpunt bij elk nieuw hoofdstuk waardoor de personages om de beurt aan bod komen. Een wissel van vertelperspectief kan een nuttige techniek zijn om de spanning in een verhaal op te bouwen en om de gedachten van verschillende personages aanbod te laten komen, maar in dit geval werkt het nogal storend. Veel gedachten van de personages moeten niet geschetst worden, aangezien ze zich veelal beperken tot het decadente luxefeestje. Bovendien verschillen de twaalf personages niet zo veel, waa…Lees verder
De steenrijke Russische zakenman Aleksandr Kasianenko nodigt, ter ere van de dertigste verjaardag van zijn vriendin Bianca een stel prominenten uit zijn kennissenkring uit voor een luxe trip op zijn nieuwe jacht. Onder de genodigden bevinden zich onder meer een bekende voetballer en zijn vriendin, een senator en zijn vrouw en een beroemde filmster en zijn minnares. Elk stel besluit op de gewilde uitnodiging in te gaan, ondanks de sores die zich afspelen in hun relaties. Een lekker weglezende roman van de bekende auteur, waarin het glamourleven, seks en relaties wederom centraal staan. In elk hoofdstuk komt een ander koppel aan bod, wat het verhaal dynamisch maakt, al blijven de personages - wegens de grote hoeveelheid ervan - redelijk aan de oppervlakte. Geschikt voor een breed, vrouwelijk lezerspubliek van alle leeftijden. Kleine druk.

Over Jackie Collins

Jacqueline Jill ("Jackie") Collins (Londen, 4 oktober 1937 – Beverly Hills, 19 september 2015) was een Brits romanschrijfster. Ze was de jongere zuster van actrice Joan Collins.

Levensloop

Collins heeft drieëndertig romans op haar naam staan, waarvan er in 2015 wereldwijd naar schatting tussen de 250 en 400 miljoen waren verkocht. Haar boeken beschrijven voornamelijk het leven van rijke en beroemde personages uit de rijke wereld van Hollywoodfilmsterren. Als kind schreef Collins verhaaltjes en hield ze een dagboek bij. Hoewel ze aanvankelijk actrice wilde worden, net als haar zus Joan, stortte ze zich uiteindelijk op het schrijverschap. Haar eerste boek, The World is Full of Married Men (1968), werd meteen een bestseller. Nadien schreef Collins de ene bestseller na de andere. Met Hollywood Wives brak ze in 1983 internationaal door. Een aantal romans werd verfilmd of bewerkt tot miniseries op televisie. In 1998 had…Lees verder op Wikipedia