Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bloedzusters

Jackson Pearce (auteur), Mieke Prins (vertaler)
+1
Bloedzusters
×
Bloedzusters Bloedzusters
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Sinds Scarlett March gewond raakte door een weerwolf die het op haar zusje Rosie gemunt had, is haar enige doel zoveel mogelijk weerwolven te doden. Rosie heeft het gevoel dat ze haar zus aan het verliezen is. Met verwijzingen naar het sprookje Roodkapje.
Onderwerp
Weerwolven
Titel
Bloedzusters
Auteur
Jackson Pearce
Vertaler
Mieke Prins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sisters red
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2013
336 p.
ISBN
9789048817207 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op jonge leeftijd moet Scarlett March toezien hoe haar oma wordt vermoord door een weerwolf. Zelf raakt ze zwaargewond terwijl ze haar jongere zusje Rosie beschermt tegen het monster. Letterlijk en figuurlijk getekend door de brute aanval, stelt Scarlett haar leven in dienst van de strijd tegen de Fenris, weerwolven die zich in diverse roedels hebben georganiseerd en het voorzien hebben op jonge, weerloze meisjes.
Ook Rosie jaagt op de Fenris. Maar ze wil meer uit het leven halen. Rosie weet dat Scarlett dit nooit zal begrijpen. En dan is er nog Silas, de enige vriend en jaagpartner van Scarlett. Rosie begint steeds meer voor Silas te voelen, en net als Rosie wil hij een leven waarin de weerwolven niet centraal staan.
Maar dan groeperen de Fenris zich om op zoek te gaan naar de Kandidaat, een jongen of man die in een weerwolf zal veranderen mits hij tijdens de Maanfase door een Fenris wordt gebeten. Scarlett, Rosie en Silas stellen alles in het werk om de weerwolven te dwar…Lees verder
Scarlett en Rosie zijn twee zussen die als levensdoel hebben om zoveel mogelijk Fenris (weerwolven) te doden. Dit komt omdat hun grootmoeder door een Fenris gedood is en Scarlett in het daaropvolgende gevecht ernstig gewond en voor het leven getekend is. Zij wil Rosie en alle andere mogelijke slachtoffers (jonge meisjes) tegen de weerwolven beschermen. Samen met een jeugdvriend gaan ze de Fenris in de grote stad bestrijden, maar een verliefdheid en de zoektocht naar een nieuwe Kandidaat (mens die Fenris wordt) compliceren de jacht. Spannend verhaal met nogal wat vechtscènes die plastisch beschreven worden. De karaktertekening is goed en de spanning is goed opgebouwd. Het taalgebruik is vlot, al vallen de vertellers soms in herhaling. Het verhaal wordt afwisselend vanuit het perspectief van de twee zussen in de ik-vorm beschreven. De hoofdstuktitel geeft aan wie aan het woord is. Vanaf ca. 15 jaar.