Boek
Nederlands

De pot met pap

Jacob Grimm (auteur), Wilhelm Grimm (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lotte is een lief meisje dat altijd honger heeft. Ze krijgt van een oude vrouw een pot. De pot maakt pap, tot je stop zegt. Maar een jongen steelt de pot. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
De pot met pap
Auteur
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The magic porridge pot
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789054619925 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotte is een lief meisje, dat altijd haar eten deelt met anderen. Een oude vrouw geeft haar een magische kookpot die pap maakt. Maar dan wordt de pot gestolen. Deeltje uit de rijk geïllustreerde serie 'Lezen is leuk!'*, bestaande uit zestien boekjes, verdeeld over de niveaus AVI-Start tot AVI-E5. Het heeft grote en kleine aantrekkelijke kleurenillustraties. De tekst is gedrukt in duidelijke schreefloze letters op de rustige gedeeltes van de pagina’s. In de afbeeldingen wordt tevens gebruikgemaakt van witte tekstballonnetjes. De tekst, met herhalingselementen, bestaat uit een- en enkele tweelettergrepige woorden, AVI-E3. Langere zinnen lopen door op een volgende regel. Hoofdlettergebruik en interpunctie. Voorin worden de hoofdpersonen voorgesteld. Gebaseerd op een sprookje van de gebroeders Grimm. Aantrekkelijk eerste leesboekje met leeslint voor lezertjes die ca. een jaar leesonderwijs hebben gevolgd. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Jacob Grimm

Jacob Ludwig Karl Grimm (Hanau, 4 januari 1785 – Berlijn, 20 september 1863) was een Duits jurist, taal- en letterkundige. Hij was hoogleraar in Göttingen en Berlijn, en verrichtte baanbrekend werk op het gebied van de lexicografie, de vergelijkende taalkunde en de mythologie. Jacob Grimm werkte vaak samen met zijn jongere broer Wilhelm Grimm (1786-1859). Samen staan ze bekend als de gebroeders Grimm.

Leven

Grimm werd geboren in Hanau in het Landgraafschap Hessen-Kassel. Zijn vader, die jurist was, stierf toen Jacob nog een kind was. Daardoor bleven hij, zijn moeder, zijn jongere broer Wilhelm en zijn jongere zus Lotte alleen achter. Vanaf 1798 bezochten Jacob en Wilhelm de openbare school in Kassel.

In 1802 ging Grimm naar de Universiteit van Marburg, waar hij rechten studeerde. Zijn broer voegde zich een jaar later bij hem in Marburg, nadat hij net hersteld was van een langdurige en ernstige ziekte. Ook Wilhelm ging rechten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties