Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het lef van Tracy Beaker

Jacqueline Wilson (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Het lef van Tracy Beaker
×
Het lef van Tracy Beaker Het lef van Tracy Beaker
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tracy probeert haar draai te vinden bij haar nieuwe pleegmoeder, als haar biologische moeder contact met haar zoekt. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Pleeggezinnen
Titel
Het lef van Tracy Beaker / Jacqueline Wilson ; met ill. van Georgien Overwater
Auteur
Jacqueline Wilson
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dare game
Uitgever
Amsterdam: Hillen, 2005
149 p. : ill.
ISBN
90-76897-12-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit zelfstandig te lezen vervolg op "Het verhaal van Tracy Beaker"* woont de 10-jarige Tracy bij haar nieuwe pleegmoeder Cam. Tracy, grote mond, klein hartje, heeft een grote hekel aan haar nieuwe school en begint te spijbelen. Ze ontdekt een leegstaand huis waar nog twee spijbelaars komen die ieder hun eigen problemen met ouders en school hebben. Ze raken bevriend. Intussen zoekt Tracy’s biologische moeder contact. Ze wil dat Tracy bij haar komt wonen. Tracy komt hierdoor in een spagaat terecht; ze wil niets liever dan naar haar moeder die ze heeft geïdealiseerd, maar is zeer op Cam gesteld geraakt. Ik-verhaal dat de twijfels en onzekerheden van een kind met gekrenkte gevoelens prachtig verwoordt. Dit boek bestaat uit dertien ongenummerde hoofdstukken en is voorzien van enkele speelse pentekeningen. Bekend van het televisieprogramma van de KRO. Op de aantrekkelijke groen met blauwe omslag (rode rug) klimt Tracy in een boom. Vanaf ca. 9 jaar.

Het lef van Tracy Beaker

Tracy Beaker wordt na een lang verblijf in een tehuis opgenomen door Cam, haar pleegmoeder. Een droom gaat in vervulling, want Tracy verlangde erg naar een echte thuis met een echte familie. De eerste weken bij Cam verlopen als in een sprookje. Cam en Tracy genieten van elkaars aanwezigheid en doen de tofste dingen eerst. Tracy wordt verwend en op al haar wenken bediend. Maar lang kan dat niet blijven duren. Ze leren elkaars negatieve kantjes kennen en Cam blijft geen leuke presentjes kopen voor Tracy. De spanningen lopen hoog op en Tracy ontpopt zich tot een lastig en ontevreden nest dat met alles en iedereen ruzie zoekt. Ook op school loopt het niet op rolletjes. Tracy botst voortdurend met haar juf en deinst er niet voor terug om een grote mond op te zetten tegen leraars en leerlingen. Ze verlangt nu nog maar naar één ding: haar echte moeder opzoeken en bij haar intrekken. In Tracy’s fantasie is haar moeder een beroemde Hollywoodactrice met zo’n drukke agenda dat ze geen tijd me…Lees verder

Over Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilson (Bath, 17 december 1945) is een Engels schrijfster van detectives en vooral ook kinder- en jeugdboeken.

Leven en werk

Wilson werd geboren als dochter van een ambtenaar en een moeder die in antiek handelde. Ze bezocht een meisjesschool maar verliet die al op haar zestiende en begon al vroeg met schrijven.

Wilson trouwde op haar negentiende met een politieman en kreeg één dochter. Sinds de successen van haar boeken woont ze nu in een kapitale villa in Kingston aan de Theems, waar ze onder meer een bibliotheek van 15.000 door haarzelf verzamelde boeken heeft ingericht.

Wilson heeft een opvallend realistische stijl van schrijven en met name in haar kinder- en jeugdboeken behandelt ze tal van precaire onderwerpen zoals seksueel misbruik, pesten, adoptie, scheiding, psychiatrische stoornissen, enzovoort. Veel van haar boeken zijn geschreven in de ik-vorm. Het bekendst is misschien wel haar Tracy Bea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties