Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jordi

+1
Jordi
×
Jordi Jordi
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jordi en zijn klasgenoten bereiden zich voor op het lustrumfeest van hun school. Daar wil Jordi voor het eerst zijn zelfgeschreven liedjes spelen. Dan lijkt Jordi’s nieuwe vriend Brent achter een daad te zitten die iedereen met stomheid slaat.
Titel
Jordi
Auteur
Jacques Brooijmans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
224 p.
ISBN
9789044819366 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jordi (13, ik-figuur) schrijft liedjes en teksten zonder dat iemand het weet. Alleen zijn gitaarleraar Demian en zijn oom Bram neemt hij in vertrouwen. Zij helpen hem bij de voorbereiding op een optreden op het lustrumfeest van zijn school. Als het lustrumfeest bijna gaat beginnen, gebeurt er iets waardoor het feest niet doorgaat. Zijn vriend Brent wordt verdacht, maar Jordi doet er alles aan om Brents onschuld te bewijzen. Het verhaal heeft veel in zich waar tieners zich in kunnen herkennen. Het ontdekken en ontwikkelen van je talenten, gevoelens van verliefdheid, ruzies en intriges op school, onzekerheid over relaties met ouders en vrienden. De auteur is erin geslaagd deze zaken zo te beschrijven dat ze geloofwaardig zijn. Je wordt meegenomen in de gebeurtenissen rondom het lustrumfeest, maar ook in de gedachten en gevoelens van Jordi. Het omslag is eenvoudig; grijze achtergrond met in rode letters de titel van het boek en een gitaar. Vanaf ca. 12 jaar.

Jordi

Jordi is een jongen van dertien jaar. Zijn belangrijkste hobby is gitaarspelen en hij schrijft zijn eigen liedjes, met een filosofische inslag. Niemand weet dat die liedjes echt zeer goed zijn, behalve zijn oom Bram. Bram studeert eventmanagement en wil Jordi zeer graag lanceren. Zelfs Jordi’s ouders weten niet hoe goed Jordi kan spelen en ze sturen hem op gitaarles zodat hij niet meer “klungelt”. Demian, zijn gitaarleraar is ook in de wolken over het talent van Jordi.
Dit talent wil Jordi heel graag tonen op het lustrumfeest van zijn school. Tot dan moet het geheim blijven. Daar denken zijn klasgenoten anders over. De meisjes kibbelen omwille van een dans die ze willen doen en Anthony en Youssef zullen een stukje straatvoetbal ten beste geven. Dat maakt hen nu al populair op school.
Al deze voorbereidingen zorgen voor de nodige spanningen. Iedereen wil immers beroemd worden. Behalve Brent. Jordi trekt meer en meer met Brent op. Hij wil Brent zelfs strelen … Is dat wel nor…Lees verder