Boek
Nederlands

De speelgoedprinses

+1
De speelgoedprinses
×
De speelgoedprinses De speelgoedprinses

De speelgoedprinses

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het spookje Sam is bang voor spinnen. Als hij de zolder moet opruimen, laat de speelgoedprinses zien hoeveel plezier je met spinnen kunt hebben. Prentenboek met illustraties in kleur en met gouddruk. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De speelgoedprinses / tekst en ill. Jacques Duquennoy
Auteur
Jacques Duquennoy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pacôme le fantôme. La princesse des jouets
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789047509813 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sam is een spookje dat helemaal alleen woont in het kasteel waar zijn familie altijd gewoond heeft. In De speelgoedprinses is Sam de zolder aan het poetsten. Hij is echter vreselijk bang van de spinnen die daar rond kruipen. Maar dan ontmoet hij een speelgoedprinses, ook een spookje. Ze zwaait met haar toverstaf de angst van Sam weg en leert hem welke spelletjes hij met de spinnetjes kan doen: trampoline springen in hun web, touwtje springen, koorddansen, schommelen enz. Op de laatste bladzijde verdwijnt de speelgoedprinses gewoon terug in haar doos en blijft de zolder keurig opgeruimd achter.
Jacques Duquennoy is naast de auteur ook de illustrator van deze reeks, ‘Sam het spookje’. Zijn illustraties maken de lezer onmiddellijk vrolijk, ook al is de achtergrond altijd zwart. Duquennoy slaagt erin dat zwart een functionaliteit te geven: de kleur staat voor de ruimte, met name de zolder in dit verhaal over de speelgoedprinses. Los daarvan zet hij grappige aansprekende figuur…Lees verder
Het spookje Sam moet de zolder van het kasteel van zijn voorouders opruimen en schoonmaken, maar hij is bang voor alle spinnen. Gelukkig krijgt hij hulp van de speelgoedprinses, Plien. Zij betovert de zolder, zodat alle spinnen ineens van goud zijn en zij laat hem zien welke spelletjes je allemaal met spinnenwebben kunt spelen. Na afloop van een leuke middag is de hele zolder aan kant en schoon. Origineel uitgevoerd prentenboek in klein bijna vierkant formaat. De bladzijden hebben een pikzwarte achtergrond, waartegen de witte spoken en de overige kleuren prima uitkomen. De spinnen en het spinrag zijn goudkleurig uitgevoerd. Door de hoge verzadiging van de zwarte inkt is het papier jammer genoeg hier en daar iets gaan bobbelen. De illustraties zijn met een computertechniek vervaardigd. Over Sam het spookje verscheen in zilveren uitvoering 'De ridder van het kasteel'*. Een leuk bedacht verhaal, ook al is jojoën met spinnen of trampolinespringen op spinnenwebben in de mensenwereld toch i…Lees verder

Sam het spookje. De speelgoedprinses

Sam het spookje woont in een kasteel. Hij is altijd bezig. Soms ruimt hij de zolder op, dan weer repareert hij de verwarmingsbuizen in de kelder. Altijd gebeurt er wel iets onverwachts. Het monster van het kasteel wordt wakker of de speelgoedprinses duikt op. Het boekje waarin Sam de speelgoedprinses - ook een spookje - ontmoet, bevat goudkleurige elementen en brengt de angst van Sam voor spinnetjes op de zolder in beeld. Gelukkig helpt de prinses Sam zijn angst voor spinnen te overwinnen - je kan er zelfs leuke spelletjes mee doen - én zorgt ze er mee voor dat de zolder netjes opgeruimd wordt. Dit boekje zal eerder meisjes aanspreken omwille van het prinsessenthema. De zwarte achtergrond in deze boekjes accentueert de tekeningen met felle kleuren. Van deze boekjes word je meteen vrolijk!